Obavijesti

News

Komentari 379

"Nikada neću biti predsjednik jer on ne mora govoriti istinu"

"Nikada neću biti predsjednik jer on ne mora govoriti istinu"
8

Ako Hrvatska želi biti neovisna o kreditorima i stvarati novu vrijednost, ali svjesno, a ne samo u pojedinim dijelovima, onda mora proizvoditi, zaključio je Milanović

VIDEO

Premijer Zoran Milanović, u pratnji ministara Hajdaš Dončića, Grčića i Mrsića, u Mariji Bistrici prisustvovao je proslavi dana Krapinsko-zagorske županije. Tom prigodom osvrnuo se na stanje u državi te rekao da ovako dalje više ne može, dug države prešao je 60 posto BDP-a, ali još ima šansi da se izvučemo. 

Prema Milanovićevim riječima, investicija ima, osobito u turizmu, i još će ih biti, ali to nije pravi put za Hrvatsku, ako želi stvarati nove vrijednosti i biti neovisna o kreditorima, onda mora proizvoditi i stvarati dodanu vrijednost, a za to turizam naprosto nije dovoljan. 

Istaknuo je da je 20 godina trajalo potkupljivanje određenih društvenih skupina, a sada kada se nešto hoće promijeniti, svi se drže za svoja neka prava i odbijaju bilo kakve promjene, a daljnji život na dug postaje nemoguć. Kazao je da su u Hrvatskoj svi protiv svega što se predloži, ali nitko ne kaže za što je. 

- Mi smo ubili industriju i proizvodnju, to je svjesno napravljeno 90-ih godina, ustvari to je bila razina kriminalnog nemara za koji nikakav rat nije opravdanje. Nema tog kiropraktičara, koji će ovu kralježnicu, bez duge i teške terapije dovesti u red, za to je potrebna puno naprednija kirurgija i dugotrajna terapija - slikovito je premijer opisao stanje u zemlji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon što ga je netko oslovio kao predsjednika, Zoran Milanović je kazao da nije predsjednik i kategorički ustvrdio da nikada neće biti predsjednik RH.

– Predsjednik ne smije lagati, ali ne mora reći istinu i dobro da je tako, a istina je takva da je ljudi u politici ne vole čuti i nikada je neće voljeti čuti i zato nije moj posao da budem popularan i voljen nego da pridonesem tome da se otrijeznimo i shvatimo što je istina. Ne trijeznimo se od pijanog mamurluka nego od iluzije da imamo ono što nemamo – kazao je Milanović. 

Nakon proslave u hotelu 'Kaj' u Mariji Bistrici, Milanović se uputio u posjet tvrtki Boxmark u Zlatar Bistrici, koju je istaknuo kao primjer ulaganja i načina za izlazak iz krize, u kojoj radi više od 600 zaposlenih, a u Hrvatskoj više od 3200. Na novinarsko pitanje o gospodarskom planu HDZ-a, Milanović je rekao da to ni nije plan te da HDZ ima veliku moralnu i materijalnu odgovornost za ovakvo stanje u državi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 379
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a