Obavijesti

Kolumne

Komentari 115

Milanovićev slogan: 'Mi nismo Prnjavor. Mi smo Pepermint'

Milanovićev slogan: 'Mi nismo Prnjavor. Mi smo Pepermint'
1

Problem je u tome što je HDZ plagirao tuđi slogan, a ne slogan baš iz Prnjavora. Onaj koji objavljuje rat cajkama mora jako dobro paziti da ne ispadne seljačina.

VIDEO

"Mi nismo Prnjavor. Mi smo Pepermint".

To bi mogao biti novi slogan Zorana Milanovića.

Premijera kojem je HDZ servirao Prnjavor, a on ga uspio pretvoriti u Špičkovinu. 

"Mi nismo Prnjavor, neka se nitko ne uvrijedi", komentirao je Milanović jučer hadezeov slogan 5+ koji zvuči kao da je prepisan od jednog lokalnog političara iz Prnjavora u BiH. "Mi ne slavimo cajke, mi ih suzbijamo i to će biti dio našeg programa".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije išao u detalje, ali je svejedno potaknuo interesantno pitanje: kako je njegovim dečkima iz Peperminta, poznatog zagrebačkog kluba u koji premijer često zalazi, izgledao nedavni motivacijski skup SDP-a u Domu sportova, s onim zastavama, euforijom, lavovima i lavicama, sokolovima i orlovima, s rukom na srcu i šakom u zraku? 

Možda kao da je, neka se nitko ne uvrijedi, iz Prnjavora?

Elitizam i snobizam

Uglavnom, Milanović nije izdržao da iz njega i ovom prilikom ne izbije onaj opjevani elitizam koji ga je već jednom u ovom premijerskom mandatu skupo koštao. Koštao ga je odlaska u Špičkovinu, mjesto u Hrvatskom Zagorju, gdje je upravo njegov SDP na vlasti, kako bi se ispričao zbog svojih izjava na press konferenciji Vlade.

A tada je, sjetimo se, premijer izjavio sljedeće: "Umjesto važnim temama vi se sada bavite tom izjavom (o tome da Finska nije imala građanski rat). Tako nam stručnjaci za finski rat iz Špičkovine ili Vukovine objašnjavaju koliko je bilo mrtvih kao da su ih osobno prebrojali".

Radilo se tada o profesoru povijesti iz Vukovine koji se drznuo ispraviti premijera intelektualca i podučiti ga kako je Finska ipak imala građanski rat. Što Milanović, ovakav kakav jest, nije mogao podnijeti.

Pa je zato stradala Špičkovina. 

Zašto baš ona? Zato što se rimuje s Vukovina. I zato što zvuči dovoljno pogrdno. Baš kao što mu sada pogrdno zvuči i taj Prnjavor.

Pa mu je sada, nakon onog profesora iz Špičkovine, na volej naletio i profesor iz Prnjavora. 

Neka se nitko ne uvrijedi

Prof. Mile Vasić iz Stranke narodnog pokreta izašao je na izbore u Republici srpskoj s programom 5+, istog onog kojeg sada u kampanji koristi i Karamarkov HDZ.

Nažalost, nećemo nikada saznati bi li Milanović tako efektno poentirao da su HDZ-ovci pokrali nekoga iz, recimo, Banja Luke. Ili Sarajeva. Ili Mostara. "Nismo mi Mostar, neka se nitko ne uvrijedi". Osim Mostaraca, naravno.

Njegov SDP ipak je na višoj razini. On skupo plaća američkog PR stručnjaka, a ne plagira slogane iz PRnjavora. On prepisuje britanske laburiste, a ne nekog profesora iz, zamislite, Prnjavora.

I naravno, što mu kod spomena Prnjavora prvo pada na pamet? Cajke.

Kao što mu je kod profesora iz Vukovine prvo na pamet pala Špičkovina.

Predsjednik Peperminta 

"Neki me nisu dobro shvatili, ja volim ovaj kraj", ispričao se na svoj karakterističan način Milanović pred mještanima Špičkovine, kada ga je prije dvije godine njegov župan dovukao za ruku u Zagorje da se ispriča njegovim glasačima.

Međutim, premijer nije tada uvrijedio mještane Špičkovine ili Vukovine, već je osramotio sam sebe. Kao što nije jučer uvrijedio stanovnike Prnjavora ("neka se nitko ne uvrijedi"), već se opet prikazao kao bahati elitist i snob.

Koji bi najviše volio biti predsjednik Peperminta.

U ovoj cijeloj priči glavni problem je to što je HDZ plagirao tuđi slogan, a ne što je plagirao slogan baš iz Prnjavora. Koliko god Milanoviću i njegovima to zvučalo urnebesno smiješno i stravično egzotično. 

A onaj koji objavljuje rat cajkama mora dobro paziti da i sam ne ispadne seljačina.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje
Terapija vakuumskim čašicama

Luka Modrić koristi drevnu metodu liječenja - hidžamu: Evo za što se sve ona primjenjuje

Cupping blagotvorno djeluje na bolove koštano-mišićnog sustava. Vlastite obrambene snage koje tijelo izlučuje u pripremi za ozljedu djeluju lokalno na posljedicu bolesti tako da se tegobe smanje
Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić
ROCKABILY ŽIVOT

Ana i Matija žive pedesete: Otvorili su i svoj vintage kafić

Bračni par je staru krojačku radionicu u centru Vinkovaca pretvorio u klub koji nalikuje na holivudski filmski set. Obožavaju sakupljati stare stvari, restaurirati ih....