• Članak
  • Komentari 53
  • Share
  • Tweet

Ministar okoliša je kao civilni ročnik bio direktor javne tvrtke

Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša Mihaelu Zmajloviću civilna vojna služba nije poremetila političku i profesionalnu karijeru

Utorak, 03. 7. 2012. u 13:00    Piše: Maja Blažević
Ministar okoliša je kao civilni ročnik bio direktor javne tvrtke Patrik Macek/PIXSELL Za vrijeme služenja roka Zmajlović nije zaustavio karijeru

Mihael Zmajlović, novi ministar zaštite okoliša i prirode, civilnu je vojnu službu odradio na mjestu direktora gradske tvrtke Komunalnog Jastrebarsko. Kao ročnik bio je i član Gradskog poglavarstva, piše Večernji list. 

Za razliku od civilnih ročnika koji su dužnost odrađivali u domovima za djecu, starije osobe i sličnim ustanovama, ministar je kao ročnik bio direktor i član Gradskog poglavarstva. 

Prije ukidanja vojnog roka, Zakonom o civilnoj vojnoj službi bilo je određeno da se obvezni vojni rok ne smije služiti u tijelu gdje je ročnik u vrijeme upućivanja bio zaposlen ili gdje je radio godinu dana prije upućivanja u civilnu službu. 

Zmajloviću je služenje roka u Gradu Jastrebarskom odobrilo Povjerenstvo za civilnu službu. Dok su 'obični' ročnici zbog služenja roka prekidali karijeru, ministru okoliša ono nije poremetilo političku i profesionalnu karijeru. 

Zmajlović je za Večernji rekao kako je stav Grada Jastrebarskog bio da i dalje zastupa poduzeće kako bi se zadržao kontinuitet i uštedjelo oko 100 tisuća kuna. 

Vezani članci:

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: mihael zmajlović, vojni rok, mihael zmajlović, direktor

Izdvojeni komentari 53 komentara Pogledaj sve komentare
03.07.2012., 13:44

Dr.VK: Pa jbt. kakva smo mi država, to nema ni u Zimbabveu. Ovaj ročnik pa direktor poduzeća ( kažu da uštedimo neke silne milijune ), onaj u zatvoru pokrao državu pa mu ta država još i dalje isplaćivala plaću, ovi u HAC-u pokrali silnu lovu vucarali se ko fol nešto po pritvorima, sudovima i sad na kraju istekao zakonski rok, kao ne možemo im suditi, ma smiješno. Bljak, hoćemo mi ikad postati prava normalna država da se zna tko za što odgovara ???... prikaži sve

03.07.2012., 13:41

Stara: direktor-koje firme je bio u osmom razredu?

03.07.2012., 13:42

diba: jeli to onaj koji nikad nije zakasnio u školu i bio odličan đak.???? Jeli to ona osoba koja nema mrlje kako žele da nam ga prikažu, odlikaš ipak afere počele isplivavati.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar