Obavijesti

News

Komentari 270

Merzel došla u Sabor i popila kavu s Linićem pa prisegnula

Merzel došla u Sabor i popila kavu s Linićem pa prisegnula
7

Bivša sisačko-moslavačka županica, osumnjičena za milijunske pronevjere, rekla je novinarima da će dokazati svoju nevinost. Dodala je da će posao obnašati savjesno

VIDEO

U Saboru se nakon dva tjedna rada pojavila Marina Lovrić Merzel i dala prisegu, upravo na dan kad će Mandatno imunitetno povjerenstvo skinuti vjerojatno imunitet kako bi se proširila istraga i kada Sabor raspravlja o radu državnih odvjetništava. 

- Pa ovo je sasvim slučajno što je ovo danas na dnevnom redu. Poklopilo se. Normalno je da mi se skine imunitet radi svega onoga što se događalo prije. To je nešto što će sigurno još trajati. Istraga je u tijeku. Trajat će sigurno dugo i naravno da ću glasati za skidanje imuniteta kao i svi do sada - kazala je. U raspravi o radu državnih odvjetništava neće sudjelovati.

- Ne. To bi bilo nešto što bi bilo osobno, a ovo je ipak moje radno mjesto i posao koji ću raditi nije s osobne nego jedne druge razine - rekla je Lovrić Merzel.

Ne planira se priključiti nekom od saborskih klubova.

- Ja sam bila članica Predsjedništva svoje stranke, nosila listu šeste izborne jedinice znači logično je da ću raditi na način kako bi se to očekivalo i prije od mene da sam bila u Saboru, tako da takvih nekakvih naznaka sigurno neće biti - kazala je.

Popila kavu s Linićem

U saborskom kafiću popila je kavu sa Slavkom Linićem, a na pitanje je li joj dao neki savjet te kako doživljava povratak u zastupničke klupe podsjetila je da joj je ovo treći mandat koji joj je bio u mirovanju te da nikad nije izabrala sjediti u zastupničkim klupama već je odabrala funkciju županice.

- Dugo sam u politici, ništa mi nije novo, iako mi je okruženje sada novo. U situaciji u kojoj se nalazim, koje sam ja duboko svjesna, koja nije jednostavna, koja je izuzetno teška, no međutim kada vam se presudi u javnosti i kada vas se prikaže čudovištem mada nemate optužnicu, a kamoli presudu onda nikom to nije jednostavno. No, s obzirom na iskustvo do sada ja ću sigurno ostati izuzetno čvrsta i dokazati svoj nevinost, bez obzira na kojoj razini, na kojem mjestu i koliko to dugo trajalo. Posao zastupnice ću obnašati onako kako se to od mene očekuje - navodi Lovrić Merzel.

Nikome ništa ne zamjera

Iako zastupnici nisu jednoglasno podržali njezin povratak u zastupničke klupe, bivša sisačko moslavačka županica kazala je da nikome ništa ne zamjera da je to za nju potpuno nebitno. O svom slučaju nije željela govoriti, a zahvalila se građanima koji su joj vjerovali.

- To sam vidjela kada sam se vratila. To mi jako puno znači i to je nešto što bi svakom čovjeku izuzetno godilo u ovako teškim trenucima. Koliko su dokazi jaki za sada govori samo jedna strana, a uzmite u obzir da još nisam progovorila niti dobila priliku da se branim zato što je zakon takav. Vrijeme će sve pokazati - izjavila je.

'Teret moram nositi ja i dokazati nevinost'

Upitana može li DP-ov kandidat za župana Davorko Vidović dobiti izbore za župana, sa situacijom koja vlada u Sisku.

- Svojoj stranci ništa ne zamjeram. Logično je da su napravili taj korak. Zašto bi stranka morala nositi taj teret? Taj teret moram nositi ja i dokazati svoju nevinost. Ja SDP-u želim sve najbolje. Nikakve veze sa mnom nemaju ovi izbori sada niti gospodin Vidović. Ide se s imenom i prezimenom, ne testira se stranka nego će građani odlučiti koliko vjeruju Vidoviću. Ja želim sve najbolje i da rezultat bude povoljan za njega. Kako će biti odlučit će građani - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 270
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa