Obavijesti

News

Komentari 70

Mladen Milošević o presudi: "To je eutanazija domoljublja"

Mladen Milošević o presudi: "To je eutanazija domoljublja"
6

Županijski sud u Šibeniku, sa sutkinjom Jadrankom Biga Milutin na čelu, osudio je Miloševića na 22 mjeseca zatvora zbog navodne pronevjere 1,4 milijuna kuna

VIDEO

Sa koliko se selektivnosti hrvatsko pravosuđe odnosi prema nekima, nije slučajna uzrečica o postojanju jednakih i jednakijih, istaknuo je Mladen Milošević, osnivač i bivši urednik Braniteljskog portala.

U šatoru prosvjednika, na adresi Savska 66, održao je konferenciju za novinare kako bi ukazao na problem nepravednih suđenja u Hrvatskoj. Naime, Županijski sud u Šibeniku, sa sutkinjom Jadrankom Biga Milutin na čelu, osudio je Miloševića na 22 mjeseca zatvora zbog navodne pronevjere 1,4 milijuna kuna. Sve na štetu Udruge oboljelih od PTSP-a “Tvrđava Knin” kojoj je na čelu.

- Ovo je eutanazija hrvatskog domoljublja na djelu. Osudili su me po hitnom postupku i bez ikakvih dokaza - smatra Milošević.

Istraga je trajala pet godina tijekom kojih su ispitani brojni svjedoci. Protiv njega je svjedočila knjigovotkinja, za koju vjeruje da je bila ucijenjena. Tvrdi da su tijekom suđenja na nju vršili pritisak te uništavali dokaze o njegovoj nevinosti. Svi ostali svjedoci, iako su bili pozvani od strane DORH-a, svjedočili su u njegovu korist.

- Ja nisam ekonomist i nisam znao što potpisujem. Vjerovao sam ženi s kojom sam radio godinama - ističe Milošević.

Prema njemu, za donošenje presude ponajviše je odgovorna Senka Klarić Baranović, sutkinja Vrhovnog suda, iznimno bliska sa sutkinjom Milutin, a javnosti poznata iz slučaja Glavaš. Navodeći njene prošle funkcije, naglašava kako nije podobna da “udari pečat na njegovu sudbinu”.

Tvrdi da se od samoga početka znao ishod ovog suđenja te da su ga mnogi u sudnici čak i prespavali. Dvadesetak dana prije donošenja same presude, sudu je poručio:”Izvadite iz džepa papire i pročitajte mi optužnicu jer znam da ste ju unaprijed pripremili”. Želja mu nije ispunjena.

- Sve ovo nije upereno protiv mene i istine koju volim pisati, nego protiv Braniteljskog portala koji tu istinu prenosi - uvjeren je Milošević te istaknuo kako je želio vjerovati u hrvatsko pravosuđe.

Međutim tvrdi da ovo nije izoliran slučaj jer je protiv velikog broja branitelja podignuta optužnica ili ih tek čeka suđenje.

Branitelji okupljeni u Savskoj 66 vjeruju kako je ovim potezom ipak razotkriven jedan krak “sudske hobotnice” te su pozvali ministra pravosuđa Orsata Miljenića da se “uhvati u koštac i s ovakvim stvarima”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa