Obavijesti

News

Komentari 118

Kosor: Ako ova presuda bude potvrđena to će biti velik korak

Kosor: Ako ova presuda bude potvrđena  to će biti velik korak
6

Davorin Mlakar (HDZ) bi za komentar radije pričekao pravomoćnu presudu. Ipak, zaključuje kako je sve upućivalo na ovakvu presudu. Kaže da nije ništa očekivao

VIDEO

Dragutin Lesar rekao je da presuda, ako bude u drugostupanjskom postupku potvrđena, budi nadu u ozbiljnu borbu protiv korupcije.

Davorin Mlakar (HDZ) bi za komentar radije pričekao pravomoćnu presudu. Ipak, zaključuje kako je sve upućivalo na ovakvu presudu.

- Ne mogu reći da sam išta očekivao, ali sve je upućivalo na to da će biti osuđujuća presuda - rekao je Mlakar. Na pitanje hoće li presuda naštetiti HDZ-u, rekao je kako će najviše štetiti samom Sanaderu.

Damir Kajin (IDS) kaže kako ovakva presuda ne veseli niti jednog zastupnika. Ipak, smatra, to je dokaz borbe protiv korupcije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Marin Jurjević (SDP) očekivao je da će Sanader biti osuđen.

- No, nije bio sam i to će najbolje pokazati slučaj Fimi medija. Da se samo jedan čovjek nađe kao krivac, to mi je malo čudno. Naročito u svjetlu činjenice da se oni koji su ga doživljavali kao obožavanog vođu, koji su mu podilazili na sve moguće načine danas pokušavaju nogama i rukama otrgnuti od te veze pa i ako treba prvi se sagnuti po kamen i opaliti ga po glavi tim kamenom. To je nešto što je odvratno. Svatko tko je prekršio zakon zaslužio je kaznu, a posebno ako je to radio dok je bio na čelu države - zaključio je Jurjević.

- Ne možemo izbjeći činjenicu da je Sanader bio i predsjednik HDZ-a, ali svatko odgovara za svoje postupke - rekao je Tomislav Čuljak (HDZ).

Sunčana Glavak (HDZ) također je bila kratka.

- Sabor nije sudnica niti su zastupnici suci i mislim da nije u redu da se komentira presuda jer je nepravomoćna - rekla je Glavak.

Ivan Šuker (HDZ) nije želio komentirati presudu do pravomoćnosti.

- Sve što sam imao reći rekao sam tamo gdje treba, a to je u sudnici - rekao je Šuker.

Jadranka Kosor također je rekla kako presudu ne može komentirati dok je nepravomoćna.

- Ako ova presuda bude potvrđena i ako bude konačna to će značiti veliki korak u borbi protiv korupcije i kriminala u Hrvatskoj - rekla je Kosor. Komentirala je i prozivke da je ona pokrenula progon iz osobnih razloga.

- Kao predsjednica Vlade otvarala sam široko politički prostor za borbu protiv korupcije i kriminala radeći svoj posao na način da jačamo zakonodavni okvir, ali prema načelu – nulta tolerancija na bilo koji i bilo čiji oblik korupcije. Naravno, nitko nije zaštićen bez obzira na svoju funkciju, bez obzira na ime i prezime, to su bila temeljna načela koje sam na čelu Vlade i s Vladom u cjelini podržavala, a i danas podržavam kao saborska zastupnica - rekla je Kosor.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 118
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.