Obavijesti

News

Komentari 148

''Moja usporedba holokausta i Bandića nije bila primjerena''

''Moja usporedba holokausta i Bandića nije bila primjerena''
1

Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda povijesti o kojem previše znam, napisao je Lustig

VIDEO

Oskarovac i producent Branko Lustig (82) se priopćenjem u nedjelju ispričao zbog izjave kojom je u petak istragu oko zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića usporedio s holokaustom. 

Podsjetimo, Lustig je u petak među prvima potpisao peticiju ''Stop političkim hapšenjima'' te tako dao podršku pritvorenom Bandiću. 

Potpisujući peticiju Lustig je izjavio da je kao mali nevin politički osuđen i odveden u Auschwitz, a ''ovo što se danas događa manje ili više miriši na ona vremena''.

- Dopustite mi da se ovim putem ispričam javnosti, suradnicima i prijateljima zbog svoje izjave u petak 13. 3. 2015. Moja usporedba određenih društvenih događanja današnje političke situacije u Hrvatskoj i progona Židova bila je ishitrena izjava koju moja obitelj i ja smatramo potpuno neprimjerenom, i zbog toga mi je iskreno žao. Nije mi bila namjera na bilo koji način umanjiti, povrijediti ili uvrijediti žrtve Holokausta, mračnog perioda ljudske povijesti o kojem previše znam, i zbog kojeg sam svoj život posvetio širenju riječi oprosta i tolerancije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Moji suradnici u Hrvatskoj i svijetu znaju da sve što sam radio i postigao tijekom cijelog svog života radio sam isključivo iz srca i bio vječni borac za prava onih koji su u datoj situaciji najugroženiji, bez obzira tko oni bili. I mada nikad u životu nisam požalio što sam slijedio svoje srce, sada u ovom za mene turbulentnom razdoblju, obuzet emocijama potpuno sam neprimjereno reagirao.

Nadam se da ćete uvažiti moju ispriku i molbu da se povučem u tišinu, jer je cjelokupan situacija za mene bila izuzetno traumatična - napisao je u priopćenju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a