Obavijesti

News

Komentari 30

Mornar: Gladne djece ima, to ne rješava moje ministarstvo

Mornar: Gladne djece ima, to ne rješava moje ministarstvo
1

Ministarstvo rješava puno gorućih problema, ali mislim da je ovo problem koji je veliki problem, ali koji ne možemo samostalno riješiti, izjavio je ministar Mornar

VIDEO

Za razliku od premijera Milanovića koji smatra da u Hrvatskoj nije problem prazan želudac, već želudac pun loše hrane, ministar obrazovanja Vedran Mornar priznao je da problem ipak postoji. Još 30. listopada nije bio upoznat s problemom gladne djece u Belom Manastiru.

- Prema našim podacima gladne djece nažalost ima, no je li baš Ministarstvo obrazovanja to koje treba riješiti problem gladne djece, nisam siguran. Ministarstvo rješava puno gorućih problema, ali mislim da je ovo problem koji je veliki problem, ali koji ne možemo samostalno riješiti - izjavio je nakon saborskog aktualca.

Iako je novinare zanimalo ima li podatke za koliko osnovnoškolaca si ne može priuštiti obrok, ministar je kazao da njegovo ministarstvo radi na tom problemu.

- Imenovali smo jedno povjerenstvo koje je promjenom ministra prestalo s radom. Mi smo sada to nastavili i mislim da ćemo imati neki rezultat. Naravno, u to se mora uključiti Ministarstvo socijalne politike i mladih jer doista, mislim da nije na Ministarstvu obrazovanja osigurati obroke djeci. Mislim da se Ministarstvo socijalne politike i mladih mora uključiti - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Ako djeca nemaju hranu, to je doista problem'

Ministarstvo obrazovanja, navodi, može apelirati da se u rješavanje problema uključi lokalna samouprava jer ona mora osigurati uvjete za osnovnu školu.

- U zakonskim obavezama našeg ministarstva zna se što je, to je financiranje nastavnika, ali ostalo bi trebala lokalna samouprava. Naše ministarstvo tu ne može puno. Vi znate da smo mi i ove godine ostali bez jednog dijela proračuna i to upravo u onom dijelu iz kojeg bi se nešto u tom smislu moglo poduzeti - izjavio je Mornar u Saboru.

Upitan slaže li se s premijerom da je veći problem loša hrana nego da djeca nemaju za hranu, Mornar to nije želio komentirati.

- Mislim da je problem i jedno i drugo. Ako djeca nemaju hranu, to je doista problem i to treba riješiti. Ali ponovno upućujem na jedno drugo ministarstvo - rekao je Mornar. 

Na pitanje gdje je zapeo da se povjerenstvo koje je radilo na rješavanju problema gladne djece u osnovnim školama ponovio je da je zastoj nastao nakon promjene ministra.

- Kad je prošli ministar otišao, a ja došao jednostavno se na tome nije nastavilo raditi, a mene o tome nitko nije obavijestio. Čim sam čuo, požurio sam da se nastavi rješavati problem i imat ćemo neko rješenje, ponavljam u suradnji s drugim ministarstvom - obećao je ministar obrazovanja.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!