Obavijesti

News

Komentari 55

Mrsić: Imamo 21,6 miljardu kn i taj iznos ne smije biti probijen

Mrsić: Imamo 21,6 miljardu kn i taj iznos ne smije biti probijen
1

Vilim Ribić ponovno je istaknuo kako neće prihvatiti ponudu ukoliko se Vlada ne obveže vratiti ukinuto po izlasku zemlje iz krize. Ministar Mrsić se nije složio

VIDEO

Vlada i sindikati bi se u srijedu trebali dogovoriti o kolektivnom ugovoru iako sindikalne središnjice nisu složne oko nekih ključnih pitanja. Matica hrvatskih sindikata i Vilim Ribić za sada se nisu složili s ukidanjem božićnica i ostalih naknada. 

- Mi nećemo prihvatiti ponudu, ako se vlada ne obveže da će po izlasku iz krize to ljudima vratiti - rekao je večera Ribić u emisiji U krupnom planu HTV-a. 

Ministar rada Mirando Mrsić poručio je da se Vlada na to ne može obvezati jer ne zna kad će kriza završiti. 

- U prijedlogu je onaj dio koji smo predložili oko bolje regulacije troškova prijevoza, također smo krenuli u povlačenje zakonskog prijedloga smanjenju dodatka na staž s 0,5 na 0,3 posto, koji je bio u saborskoj proceduri. Isto tako smo dogovorili da se potpiše jedan dodatak tom temeljnom kolektivnom ugovoru gdje ćemo se obvezati da će se sa strane Vlade ona uredba koja u prosvjeti daje povećani iznos plaće za radni staž, dakle ona od 3, 5, 7 i 9 posto koja je protuzakonita, regulirati i da će se na Vladi ponovno donijeti ta uredba - rekao je Mrsić i izrazio nadu da će i ostali sindikati pronaći način da podrže izmjene kolektivnog ugovora. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ova Vlada ne pristaje na ucjene i na trgovinu, u ovoj Vladi nema posebnih sastanaka u četiri oka, nema dogovora ispod stola - istaknuo je ranije ministar. Ponovio je večeras u emisiji kako je u proračunu predviđena 21,6 milijarda kuna i da taj iznos ne smije biti probijen. 

S prijedlogom Vlade za sada su se složila dva od tri sindikata zdravstva te sindikati socijalne skrbi i kulturnih djelatnika. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a