Obavijesti

News

Komentari 29

Mubarakovi suradnici htjeli u Hrvatskoj oprati prljavi novac

Mubarakovi suradnici htjeli u Hrvatskoj oprati prljavi novac
7

Zbog prosvjeda koji traju već 14. dan, pregovori su zaustavljeni. Egipćani su se zanimali za gradnju hotela i ulaganje u trgovinu, doznaje Večernji list

VIDEO

Član egipatskog predsjedništva Muhamed Ezz i smijenjeni ministar turizma Zuher Grana čije su imovine u domovini i inozemstvu zamrznute zbog korupcije, navodno su htjeli ulagati u Hrvatsku i oprati prljavi novac, no zbog prosvjeda koji već 14 dana traju u Egiptu, nisu uspjeli, piše Večernji list. 

Početkom prosinca prošle godine premijerka Kosor je u Egiptu predstavila 30 javnih investicijskih projekata ukupno vrijednih oko 14 milijardi eura. Navodno je o ulaganjima razgovarala sa Ezzom i Granom koji su bliski suradnici egipatskog predsjednika Mubaraka, no i mnogim drugima kojima je sada zabranjeno napuštanje zemlje. Ezz je navodno htio ulagati u izgradnju hotela na našim otocima, a Grana u trgovinu i industriju željeza, potvrdio je Večernjem izvor iz egipatske gospodarske komore. 

Mladen Pavić, glasnogovornik Vlade, rekao je kako je dobro što nije došlo do ulaganja i pranja prljavog novca preko Hrvatske. 

>>>Izvorni tekst možete pročitati u tiskanom izdanju Večernjeg lista

Prosvjedi se nastavljaju unatoč pregovorima vlade i opozicije

Iako su egipatska vlada i opozicija započeli pregovore o rješavanju političke krize, prosvjedi ne prestaju. Prosvjednici se drže svog prvotnog cilja, tjeranja predsjednika Hosnija Mubaraka s vlasti i ne namjeravaju napustiti glavni trg u Kairu sve dok on ne podnese ostavku. Zamjenik predsjednika Omar Sulejman ugostio je u nedjelju opozicijske stranke kako bi razgovarali o normalizaciji stanja u zemlji, no za sada dogovora nema. Dogovorili su se da će zajedno osnovati odbor od poznavatelja prava i politike sa zadatkom da predlože ustavne amandmane. 

Opozicija je za državnu televiziju rekla kako sumnja u motive vlade, a Muslimansko bratstvo neće sudjelovati u budućim pregovorima sve dok vlada ne izađe u susret zahtjevima prosvjednika da Mubarak odstupi, da se parlament raspusti, puste svi politički zatvorenici i ukinu svi izvanredni zakoni. Essam el-Erian iz Muslimanskog bratstva rekao je da je vlada samo površno odgovorila na neke od zahtjeva, prenosi BBC.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa