Obavijesti

News

Komentari 53

Na rigorozne mjere Baldasara je natjerala prazna blagajna

Na rigorozne mjere Baldasara je natjerala prazna blagajna
1

Ivo Baldasar je poslao inspekciju na luksuznu jahtu Lucky Me koja je pristala uz Zapadnu obalu. Ne smetaju mu male brodice, ali goleme jahte zaklanjaju pogled

VIDEO

Osim što je zabranio luksuznim jahtama da pristaju uz novouređenu Zapadnu obalu, splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je i rezanje plaća u gradskoj upravi za pet posto. Na to ga je 'natjerala' prazna blagajna koju mu je u nasljeđe ostavio njegov prethodnik Željko Kerum. 

Pitanje vezivanja na Zapadnoj obali u prvi plan je izašlo nakon što se tamo 'smjestila' luksuzna jahta Lucky Me kojom plovi izraelski bogataš. Baldasar im je poslao inspekciju i Lučku kapetaniju.

- Zapadna obala osmišljena je kao šetnica i kao takva je dobila uporabnu dozvolu. Turistima se s nje pruža prekrasan pogled na palaču, istočnu obalu, grad... Ja sam osobno protiv toga da se šetnica prenamjeni, ali tu mogućnost dat ću Gradskom vijeću na raspravu pa ako bude dovoljno ruku mjenjat će se GUP - kazao nam je Baldasar kojemu ne smetaju male brodice, ali ne želi da šetači umjesto na grad gledaju na nečije palube gdje se “ljudi ponašaju kao u svom dnevnom boravku”.

- A znate što mislim pod tim, svi smo mi opušteni u svom dnevnom boravku - kazao je Baldasar. Osvrnuo se i na Kerumove izjave da bogate jahtaše trebamo dočekati s cvijećem, rekavši kako bi prihod od Zapadne obale bio neznatan u odnosu na ono za što bi Splićani i njegovi gosti bili zakinuti. 

Osim Zapadne obale, Baldasara čeka borba i sa sindikatima zbog plana da se zaposlenicima režu plaće za pet posto. Naime, gradska blagajna je u minusu i ne puni se po planu. Za ovu godinu predviđen je proračun težak 815 milijuna, no u blagajnu se u prvih pet mjeseci slilo tek 217 milijuna kuna. Za 420 zaposlenika za plaće se godišnje izdvaja 202 milijuna kuna što stanje u Gradu čini neizdrživim. Proračun čeka i rebalans jer se do kraja godine očekuje 650 milijuna kuna.

No, usprkos stanju u blagajni, Baldasar je odobrio pomoć roditeljima čija djeca kreću u prvi razred - dobit će bon od 200 kuna za kupnju dijela školskih udžbenika. Novčani bon moći će se uzeti na upisu, u tajništvima osnovnih škola. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca