Obavijesti

News

Komentari 283

Najbolji rezultati: SDP ne pada, dok HDZ bilježi stalni porast

Najbolji rezultati: SDP ne pada, dok HDZ bilježi stalni porast
5

HDZ trenutno uživa potporu od 30, a SDP od 23 posto. I za jednu i drugu stranku to je najbolji rezultat u godinu dana. HDZ je u konstantom rastu postotak po postotak

VIDEO

HDZ trenutno uživa potporu od 30, a SDP od 23 posto, pokazuje istraživanje Crobarometar koje donosi Dnevnik Nove TV. 

I za jednu i drugu stranku to je najbolji rezultat u godinu dana. HDZ je u konstantom rastu postotak po postotak 9 mjeseci. SDP ne pada, a u ožujku je rastao malo brže i razlika između dvije stranke je sada 7 posto. 

S obzirom na statističku pogrešku, HDZ ima raspon potpore od 26,6 posto do 33,4 posto. Raspon potpore SDP-u je, s obzirom na statistički pogrešku, od 19,9 posto do 26,1 posto.

Živi zid u pad, ORaH zaustavio poniranje

Živi zid bio je hit predsjedničkih izbora. Popeo se na 14,6 posto u veljači, ali u ožujku je potonuo na 11,6 posto. Sada se približio ORaH-u koji je nakon mjeseci poniranja zaustavio pad u ožujku i završio je na 9,2 posto.

Velike stranke od 1 do 2 posto

Slijedi niz stranaka od dva i jedan posto, no i za HDZ i SDP su to očito stranke važne za zadržavanje ili formiranje vlasti.

Bandićeva lista, uskoro stranka, ima potporu od 2,4 posto. A iznad dva posto je još HDSSB s 2,3 i BUZ na 2,2 posto. 

Ispod dva posto su sve ostale stranke i to HSS kao i HSU na 1,5, HNS na 1,4, a Laburisti, kao i reformisti, su na 1,2 posto. Ostale stranke ukupno imaju 5,5 posto potpore birača, a neodlučnih je 7 posto građana. 

Desna koalicija u prednosti

HDZ-ova koalicija, u kojoj je sedam stranaka, ima 31,3 posto potpore birača, a vladajuća koalicija predvođena SDP-om ima 25,6 posto. S obzirom na statističku podršku, raspon HDZ-ove koalicije kreće se od 27,9 posto do 34,7 posto. Raspon SDP-ove koalicije ide od 22,4 posto do 28,8 posto.

Živi zid bi dobio 12,1 a ORaH 9,4 posto potpore. 

Budući da je Hrvatska podijeljena u 10 izbornih jedinica, svog zastupnika mogla bi dobiti i Bandićeva lista koja uživa potporu od 3 posto, Laburisti s 2,2, kao i HDSSB s jednakim postotkom od 2,2 posto. Tu su i Reformisti na 1,3 posto. Ostale stranke osvajaju 3,9 posto, a neodlučnih je 9 posto birača.

Stabilno pesimistični i nezadovoljni Vladom

Većina Hrvatske je pesimistična i nezadovoljna Vladinim politikama. Ali nezadovoljstvo ne raste. Moglo bi se reći da je ono zaustavljeno već drugi mjesec.

Tako 74 posto građana misli kako zemlja ide u lošem, a njih 18 posto u dobrom smjeru. Ne zna njih 8 posto.

Isto tako Vladinim mjerama nije zadovoljno 73 posto birača, a zadovoljno je njih 22 posto, dok ne zna njih 5 posto.

Školske ocjene - nikad bolje

Kada bi se ocjenjivale školskim ocjenama, tri institucije nikad bolje ocjene ne bi dobile u zadnjih godinu dana. Predsjednica u ožujku ima ocjenu 3,23. U 12 mjeseci ta institucija nije imala tako dobru ocjenu. No slično je i s Vladom koja dobiva dvojku i ima 2,13, a Hrvatski sabor, iako ima „dvojku“, prošao je najbolje u godinu dana s ocjenom 2,04.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa