Obavijesti

News

Komentari 458

'Ako ostanem na Pantovčaku, dio šume će građani koristiti'

'Ako ostanem na Pantovčaku, dio šume će građani koristiti'
1

Premijeru pružam ruku i nudim suradnju. Moj cilj nije da na toj sjednici Vlade napravim skandal, već želim zajedništvo, rekla je Kolinda Grabar Kitarović za RTL

VIDEO

Ne bih to nazvala sukobom. S moje strane to nije sigurno. Ja premijeru Milanoviću pružam ruku i nudim suradnju. Očekujem njegov odgovor. Nadam se da ćemo sjednicu Vlade dogovoriti zajedno, ne znam kada bi to moglo biti - rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović za RTL

Kakva korist od takve sjednice Vlade ako predsjednica nema nikakvih ovlasti, upitala je novinarka RTL-a predsjednicu. 

- Naravno da ima koristi. Da, ne mogu premijeru naređivati, ali ne može ni on meni. U okviru mojih ovlasti može se jako puno učiniti. Moj cilj nije da na toj sjednici Vlade napravim skandal, već želim zajedništvo. Želim biti predsjednica svih građana. Mora nam svima biti na umu dobrobit hrvatske države, moramo premostiti osobne razlike i osobni ego, i razgovarati - rekla je predsjednica. 

Napomenula je da ona ne čeka telefonski poziv premijera. 

- Mi možemo razgovarati bilo kada, i na bilo kojem mjestuMeni u cilju nisu nikakva prepucavanja. Nikada mi nije bilo do dokazivanja nečije veličine i položaja. Prema mojem iskustvu, oni koji mogu preko svojeg ega prijeći, obično su veći ljudi i veći državnici - rekla je Kolinda Grabar Kitarović za RTL.

Dotakla se i branitelja.

- Branitelji imaju pravo protestirati, to su i radili na miran i dostojanstven način. Nisu bili agresivni, i imaju pravo izraziti svoje mišljenje. Ovo je društvo podjela, ali ja ne želim da dolazi do daljnjih podjela. Branitelji ne traže samo svoja prava, već i poštovanje, te traže da branitelji i Domovinski rat ostanu u temeljima ove države - rekla je predsjednica i napomenula kako će pokušati naći rješenje u suradnji sa svim institucijama, te da će razgovarati i s ministrom branitelja Predragom Matićem.

'Tražit ću premijera da zastupam Hrvatsku na sjednicama Europskog vijeća'

Predsjednica je potvrdila da će tražiti od premijera Milanovića da ponekad zastupa Hrvatsku na sjednicama Europskog vijeća u Bruxellesu. 

- Kad je tema koja se tiče mojih ustavnih ovlasti, kao što su vanjski poslovi, obrana ili nacionalna sigurnost, onda ću tražiti da zastupam Hrvatsku na tim sjednicama Europskog vijeća - rekla je predsjednica.

'Ako ostanem na Pantovčaku, dio šume ide građanima na uporabu'

Neizbježno je bilo i pitanje preseljenja Ureda predsjednice.

- Moja je želja bila preseljenje s Pantovčaka ne radi preseljenja, nego iz dva razloga: racionalizacija rada Ureda predsjednice i lokacija koja je bliže građanima. To ne mora nužno biti Visoka. Idem u osnivanje povjerenstva za lokaciju Ureda predsjednice, jer u konačnici nije to odluka jedne osobe. Bez obzira što ja mislila o tome, poštivat ću mišljenje struke - rekla je Kolinda.

- Može se dogoditi da bude Pantovčak, ali u tom slučaju svakako bih izdvojila veliki dio ove šume i dala je na uporabu građanima jer to je bilo i moje predizborno obećanje, ali i želja. Imat će i dane otvorenih vrata kada ćemo dva puta mjesečno puštati građane da u skupinama dolaze i pogledaju ovaj prostor ili možda prostor vile Prekrižje te da vide gdje radi hrvatska predsjednica - rekla je za RTL.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 458
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa