Obavijesti

News

Komentari 181

'Od idućeg tjedna imamo samo dva župana i 6 gradonačelnika'

'Od idućeg tjedna imamo samo dva župana i 6 gradonačelnika'
2

Kritike o neoliberalizmu Milanovićeve Vlade, Grbin odbacuje navodeći niz socijalnih poteza koje je Vlada donijela. Kolarić je istaknula da su promjene u SDP-u nužne

VIDEO

Zlatko Komadina i Zoran Milanović kandidati su za predsjednika SDP-a na unutarstranačkim izborima koji će se održati 12. ožujka. 

Koje će sve promjene donijeti izbori? U kojem će pravcu SDP Hrvatske dalje? Na čiju podršku mogu računati dvojica za sada poznatih kandidata? U HRT-ovoj emisiji Otvoreno gostovali su Peđa Grbin (SDP), Rajko Ostojić (SDP), Aleksandra Kolarić (komunikacijska stručnjakinja) i dr. sc. Vjeran Zuppa (publicist).

Ostojić kritizirao Milanovića: Od idućeg tjedna imamo samo dva župana i šest gradonačelnika

- Kamo sreće da je Milanović Karamarka pobijedio barem upola nego koliko sam ja pobijedio HDZ na lokalnim izborima u Zagrebu - istaknuo je oštro Rajko Ostojić na početku emisije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Zašto sam jučer rekao da nismo imali analize izbora? Sve je jasno. Od sljedećeg tjedna nemamo ni predsjednika Republike ni premijera, a imamo samo dva župana i šest gradonačelnika - kritizirao je Ostojić. 

Za europsku socijaldemokraciju smatra da je u krizi. 

- Socijaldemokracija se u Europi gubi, a za nju nikad veća potreba - rekao je.

Grbin uz Milanovića

Peđa Grbin izjasnio se da u potpunosti podržava Zorana Milanovića u kandidaturi za predsjednika stranke. 

- Sve teze da je s Milanovićem nastupilo gušenje demokracije u SDP-u nisu točne - izjavio je Grbin dodajući kako se u SDP-u izbori provode metodom „jedan član, jedan glas“. 

Kritike o neoliberalizmu Vlade Zorana Milanovića, Grbin odbacuje navodeći niz socijalnih poteza koje je Vlada donijela.

Kolarić: Promjene u SDP-u su nužne

- Smatram nužnim promjene u SDP-u. Pet izgubljenih izbora u nizu... nužna je promjena, a gospodin Komadina je nositelj promjene - rekla je Aleksandra Kolarić. 

Osvrnula se i na slučaj svog izbacivanja i pitala Peđu Grbina smatra li demokratskim da on, član Glavnog odbora koji glasuje o izbacivanju, kasnije odlučuje u Statutarnoj komisiji o povratku u stranku. O socijaldemokratskom karakteru Vlade Milanovića Kolarić je rekla kako je napravljen dio poteza koji su se mogli napraviti, poput Zakona o životnom partnerstvu, ali i da dosta toga nije napravljeno, a moglo se.

Zuppa: Komadina nema pojma o ljevici

Vjeran Zuppa ne smatra Zlatka Komadinu kandidatom za budućnost SDP-a. 

- Gospodina Komadinu ne poznam osobno, ali zaključke sam donio na temelju nekih njegovih istupa - kazao je Zuppa ispričavši da je pozorno slušao kako je u jednom radijskom gostovanju govorio o ljevici i ustvrdio da Komadina o njoj - nema pojma.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 181
VIDEO

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Manolićeva kći za 24sata: Triput me stisnuo za ruku. Tako smo se pozdravili. Samo je zaspao...

Pokazao mi je rukom da priđem krevetu, primio me za ruku i tri puta stisnuo. Tako smo se pozdravili, rekla je za 24sata Manolićeva kći Zrnka

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije
UMRO JE JOŽA MANOLIĆ

Planirao je atentat na Pavelića, preživio je ratove i pandemije

Kad se on rodio, u svijetu su se pojavili prvi radio aparati. Bilo je to vrijeme nijemog filma, Tesla je imao tad samo 66 godina, a internet, televizija i slične stvari postojale su samo u njegovoj glavi...
Umro je Josip Manolić (104)
NAJDUGOVJEČNIJI POLITIČAR

Umro je Josip Manolić (104)

Preminuo je Josip Manolić, jedan od najdugovječnijih hrvatskih političara. Bio je drugi predsjednik Vlade Republike Hrvatske i bivš visokopozicionirani pripadnik UDBA-e