Obavijesti

News

Komentari 66

Nisu mu po volji: Milan Bandić smjenjuje Upravu Holdinga?

Naime, Dejan Fičko i ostali članovi Uprave nisu se složili s gradonačelnikovim zahtjevom da se odreknu otpremnina u iznosu pola plaće za sve četiri godine

VIDEO

Gradonačelnik Milan Bandić u srijedu popodne svojim suradnicima najavio je da će smijeniti sadašnju Upravu Zagrebačkog holdinga na čelu s Dejanom Fičkom, nakon što su odbili promijeniti ugovore prema kojima u slučaju neopravdane, političke smjene imaju pravo na otpremnine u iznosu pola plaće za sve četiri godine.

Kada se zbroji, sadašnjoj upravi izabranoj na javnom natječaju dok je Bandića mijenjala Sandra Švaljek, trebalo bi u slučaju otkaza isplatiti 2,7 milijuna kuna, što Bandić želi izbjeći, piše Večernji list.

Gradonačelnik je stoga na njih apelirao da se sami odreknu otpremnina nakon čega bi ih bez posljedica na budžet smijenio po kratkom postupku. Svoje pismeno očitovanje Uprava je, kao svoj odgovor, poslala u srijedu u popodnevnim satima kada je isticao rok koji im je Bandić dao 22. svibnja.

Uprava u svom očitovanju navodi kako razloga za izmjenu ugovora nema jer smatraju da su Ugovori koje su potpisali povoljniji za ZGH, nego za članove Uprave, javlja Tportal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadalje navode da im Ugovor osigurava radno mjesto (samo i jedino ako kvalitetno obavljaju svoje radne zadatke) četiri godine bez mogućnosti ostanka u radnom odnosu nakon završetka mandata, što do sada nije bio slučaj.

- U svojem dopisu i kroz medijske objave navodite potrebu usklađivanja Ugovora u skladu s vremenom u kojem živimo. Vjerujem da zbog puno obveza koje su Vas dočekale nakon višemjesečnog izbivanja niste imali vremena temeljito pregledati naše Ugovore o pravima i obvezama. Ugovori koji su nam ponuđeni i koje smo potpisali usklađeni su s uvjetima vremena u kojem živimo i s pozicijom koju obnašamo. Ugovori o pravima i obvezama sadašnje Uprave su na Određeno vrijeme od četiri godine te su naša primanja niža od primanja prijašnje Uprava Zagrebačkog holdinga. Dakle, ne radi se o menadžerskim ugovorima, kako se provlači kroz medije -  stoji u odgovoru Uprave gradonačelniku.

Uprava ZGH podsjeća Bandića da je do sada bila praksa da su svi članovi Uprave koji su smijenjeni ili kojima je istekao mandat imali pravo (koje su do sad gotovo svi iskoristili) nastaviti svoj radni odnos u Zagrebačkom holdingu na mjestima pomoćnika i savjetnika Uprave, što je rezultiralo značajnim troškovima Društva. 

- Pojedini savjetnici i pomoćnici Uprave koje smo zatekli u Društvu imaju veća primanja, ne samo od članova Uprave, već i od predsjednika Uprave i kao nagradu (za smjenu) i Ugovore o radu na neodređeno vrijeme. Radi boljeg razumijevanja - godišnji trošak smijenjenih članova prethodne Uprave na novim radnim mjestima, a sukladno njihovim važećim Ugovorima iznosi 2,5 milijuna kuna godišnje!  Primjera radi, ako nas Društvo opozove danas, za što ne postoji nijedan valjan razlog, trošak otpremnina iznosio bi bruto 2,7 milijuna kuna. Ako nas Društvo opozove nakon dvije godine od početka mandata, kao što je bio slučaj s prethodnom Upravom, trošak za društvo iznosio bi bruto 1,45 milijuna kuna jednokratno - zaključuju u Upravi, a prenosi Tportal.



Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a