Obavijesti

News

Komentari 211

Nobilova kći dobila posao u Turističkoj zajednici Zagreba

Nobilova kći dobila posao u Turističkoj zajednici Zagreba
1

Frana Nobilo zaposlena je bez natječaja u Turističkoj zajednici Grada Zagreba. Pere Semren: 'Čovjek koji je radio na njenom mjestu je preko noći dobio otkaz'

VIDEO

Frana Nobilo, mlađa kći odvjetnika Ante Nobila zaposlena je bez natječaja u Turističkoj zajednici kojoj je osnivač Grad Zagreb. Tvrdi to HDZ-ov gradski zastupnik Pere Semren koji je na sjednici Skupštine zatražio od Grada izvješće zašto je ona zaposlena. 

- Čovjek koji je radio na njenom mjestu je preko noći dobio otkaz. Bez procedure, bez otkaznog roka – rekao je Semren.

Semrenu je indikativno da se sve odigralo u listopadu, kada je uhićen gradonačelnik Milan Bandić i suradnici, a Ante Nobilo se vratio iz Njemačke radi slučaja. Nobilo je inače branitelj bivšem šefu Udbe Josipu Perkoviću na suđenju za ubojstvo Stjepanu Đurekoviću. Vratio se i priključio u tim Petra Pripuza, suvlasnika CIOS-a koji je uhićen zajedno s Bandićem.

- Koji je to stručni kriterij ispunjavala njegova kćer? Je li glavno da tata bude u odvjetničkom timu gradonačelnika ili još bolje udbaša Perkovića? - pitao je Semren.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nobilo: Ona nema nikakvu vodeću poziciju

Frana Nobilo je inače iznajmljivala apartmane na Korčuli. Ante Nobilo se nasmijao na optužbe. Kaže da zna da mu kćer radi u Turističkoj zajednici, a da on i nije u Bandićevu timu. 

- To je tipična HDZ-ova retorika. Ne znam niti kolika joj je plaća, ali znam da nije velika i da ona nema nikakvu vodeću poziciju, nego radi bazične poslove – rekao je Nobilo i napomenuo da mu je kćer diplomirala na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.

Turistička zajednica: Za tu poziciju nije bio potreban natječaj

Iz Turističke zajednice su novinarima odgovorili da su Franu Nobilo Sikirić zaposlili u rujnu i to na mjesto turističkog informatora. Kažu da zadovoljava sve uvjete po vrijedećim pravilnicima. 

- Za turističkog informatora nije potrebno raspisati natječaj. U razdoblju kada je zaposlena, Turistička zajednica Zagreba nije nikoga otpustila – odgovorili su iz ureda za odnose s javnošću Turističke zajednice koju vodi Martina Bienenfeld. Napominju da su samostalna pravna osoba i da njima ne upravlja niti ih financira Zagreb.

Ipak, treba napomenuti da je gradonačelnik Zagreba u Vijeću Turističke zajednice i po funkciji je predsjednik tog Vijeća.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 211
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)