Obavijesti

News

Komentari 15

Novi ministar zaštite okoliša: Ne bojim se mogućih prijetnji

Novi ministar zaštite okoliša: Ne bojim se mogućih prijetnji
1

Spreman sam i imati zaštitu kao štićena osoba. Ako bude takva procjena to će biti moja obveza i to ću morati poštivati. O tome ja ne odlučujem, rekao je Zmajlović

VIDEO

Nakon što je prisegnuo u Saboru novog ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića novinari su pitali strahuje li da bi i on, kao i njegova prethodnica Mirela Holy, mogao dobiti prijetnje zbog posla koji radi. 

- Da se bojim ne bih se prihvatio tog posla. Činjenica je da u područje gospodarenja otpadom treba uvesti reda i osigurati da sustav funkcionira na pravedan način, da se novac proračunskih obveznika koristi na učinkovit način. Tu nema kompromisa, nastavit će se u tom smjeru. U tom smislu, spreman sam i imati zaštitu kao štićena osoba. Ako bude takva procjena to će biti moja obveza i to ću morati poštivati. O tome ja ne odlučujem - kazao je Zmajlović. 

Odluka o Ombli bit će prvi potez

Najavio je kako mu je namjera u vrlo kratkom roku osigurati sve potrebno da bi Vlada mogla donijeti odluku je li projekt Ombla prihvatljiva investicija za okoliš. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To je samo jedan od projekata koji se posebno tiče zaštite okoliša i zadaća će mi biti da, nakon što preuzmem Ministarstvo, u vrlo kratkom roku osiguram sve potrebne podloge kako bi zajednički mogli donijeti odluku je li ta investicija prihvatljiva za okoliš - rekao je Zmajlović. 

'Investicije i gospodarski rast ne mogu ići pod cijenu okoliša'

Upitan u kojem bi roku mogao ispuniti premijerov zadatak da pribavi mišljenja domaćih i stranih stručnjaka oko studije utjecaja na okoliš za projekt Ombla novi ministar je odgovorio kako je riječ o vrlo kratkom roku. 

- Vrlo kratko, s obzirom da je u interesu države da se pokrenu investicije, osigura gospodarski rast. No, moram napomenuti da investicije i gospodarski rast ne mogu ići po svaku cijenu, potrebno je zadržati visoke standarde zaštite okoliša i prirode - rekao je Zmajlović. 

'Vlada želi iskoristiti energiju koju Čačić ulaže u gospodarstvo'

Upitan kakvu suradnju očekuje s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom gospodarstva Radimirom Čačićem, koji je već iznio čvrst stav da se projekti Ombla i Plomin moraju nastaviti, Zmajlović je odgovorio kako je cilj Vlade iskoristiti energiju koju Čačić ulaže u pokretanje gospodarstva. 

- To je cilj svih članova Vlade, a vjerujem da je i svim građanima u interesu da pokrenemo gospodarstvo i da se sva ta energija usmjeri na pokretanje projekata i investicija, a ne na ove eventualne međusobne nesuglasice - smatra novi ministar zaštite okoliša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS