Obavijesti

News

Komentari 186

'Novi ured će istražiti sve koji drže keš u stranim bankama'

'Novi ured će istražiti  sve koji drže keš u stranim bankama'
4

U ovoj državi se predugo šutjelo i nadam se da ćemo sada ja i moj tim dobiti podršku birača, a onda i premijera, da nastavimo ovaj posao, kazao je Lalovac

VIDEO

Predstavnica riječkog Pokreta otpora Slavica Šota na današnjoj javnoj tribini SDP-a održanoj u Rijeci došla je s knjigom zviždača Hervea Falcianija, poznatog po raskrinkavanju zaštićenih računa u švicarskim bankama te uz riječi - Bit ćemo vaši zviždači i pomoći vam da uhvatite sve koji kriju novce vani, uručila je ministru financija Borisu Lalovcu.

U znak podrške Lalovac je najavio kako će njegov novi "ured za velike porezne prevare" ubuduće istražiti sve one koji drže keš u stranim bankama, izvučen iz Hrvatske. 

Nema više istraga po imenu i prezimenu, samo po OIB-u. U ovoj državi se predugo šutjelo i nadam se da ćemo sada ja i moj tim dobiti podršku birača, a onda i premijera, da nastavimo ovaj posao. Zna se da Austrija i Švicarska ne daju pristup tim računima u bankama, a i Italiju čekamo po šest mjeseci za pristup. No, inzistirat ćemo na tim podacima, ne želimo da strane banke štite otimače. Ići ćemo do Bruxellesa ili Washingtona, na kraj svijeta, ali nitko nas neće zaustaviti, i nijedan budući HDZ-ov ministar neće to moći opstruirati – poručio je Lalovac Šoti i okupljenima.

Dodao je kako je zastrašujuće da jedan posto bogatih građana u Hrvatskoj drži 75 milijardi kuna štednje na računima te tko zna još koliko u inozemstvu. 

- To je rezultat HDZ-ove ideje o 200 bogatih obitelji, koja se i obistinila - rekao je ministar financija. 

Lalovac: Banke nas ne mogu pobijediti

Osvrnuo se i na konverziju švicarca u eure te najavio kako će Vlada poduzeti sve mjere u svojoj moći kako građani ne bi bili žrtve te plaćali spomenutu konverziju. Poručio je da ako teret padne na građane ili proračun, uvest će porez na aktivu dok se sve ne naplati. 

– Banke nas ne mogu pobijediti, jer mi smo na strani građana. Mogu imati arsenal protiv nas kakav žele, ali naišli su na tvrdoglave koji se ne daju zaplašiti, a to je prava socijaldemokracija - kazao je Lalovac te dodao kako HNB već dugo nije ni hrvatska ni narodna banka jer nije posegnula za rezervama kada je građanima bilo najpotrebitije. 

Također je pri svom jutarnjem posjetu Kastvu i riječkom Kampusu najavio da će, ako opet dobije mandat, SDP-ova vlada, zasigurno ukinuti stopu poreza na dohodak od 40 posto, jer je cilj ne samo porezno rasterećivanje poduzetnika, već i, na primjer, mladih znanstvenika koji upadaju u tu stopu te bivaju »kažnjeni« za svoj rad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je