Obavijesti

News

Komentari 333

O lošoj ocjeni 'Economista': 'Premijer sam, ne meteorolog'

O lošoj ocjeni 'Economista': 'Premijer sam, ne meteorolog'
1

Economist će pogriješiti i u slučaju Hrvatske. Svi griješe, pa i najbolje novine na svijetu. To je statistika, nemojmo od toga raditi više nego što je, kaže premijer

VIDEO

Premijer Zoran  Milanović je u Opatiji komentirao ocjenu časopisa 'The Economist' koji je naveo da je u Hrvatskoj nepovoljna klima za ulaganje i koji je Hrvatsku svrstao među deset zemalja s najgorim gospodarstvima svijeta u 2014. godini. 

'Svi griješe, pa i najbolje novine na svijetu'

- Nisam meterolog, nego predsjednik Vlade. 'The Economist' su moje omiljene novine, ali svi znaju pogriješiti. Taj je časopis prije 12 godina prognozirao negativan trend njemačke industrije pa je pogriješio - rekao je Milanović i dodao: 'Pogriješit će i u slučaju Hrvatske. Svi griješe, pa i najbolje novine na svijetu. To su statistički podaci, nemojmo od toga raditi više nego što je'.

'Ne možete mene pitati o ulasku policije u brodogradilište'

- Ne može se meni postaviti pitanje je li bio potreban ulazak specijalaca u brodogradilište u Kalima. To je sudski postupak i ta je akcija bila na zahtjev suda. Policija radi ono što joj kaže sud ili DORH, policija ne razmišlja o tome, ona to provede. Žao mi je zbog toga, ali to je sve što mogu o tome reći. Ni ja ni ministar ne upravljamo policijom - rekao je premijer Zoran Milanović u Opatiji.  

'Uzet će se od onih koji imaju puno'

Za ocjene da su nove trošarine i nameti na telefoniju novi udar na građane, Milanović je rekao kako će neki trebati više pridonositi. - Uzet će se od onih koji imaju puno, a u ovom slučaju, kad se radi o teleoperaterima, oni imaju jako puno. No, neće im se uzeti da ih se obeshrabri, destimulira da rade - tvrdi Milanović.

'Mi dugoročno moramo smanjiti rashode'

- Dugoročno rješenje za Hrvatsku je smanjenje rashoda. Mi se moramo zaduživati i dalje te moramo smanjiti potrošnju. Vjerujem da će se deficit od tri posto ostvariti 'za par godina'. To se smatra prihvatljivim, ali ako nemate gospodarski rast, i tri posto duga je puno. To je procedura koja traje dugo, a oni koji žele sitno, žicarski profitirati na dnevnoj razini će to uvijek raditi - rekao je Milanović.

'Možemo pogriješiti, ali SDP i HDZ su kao nebo i podzemlje'

Premijer je rekao da pregovori u vezi s MOL-om traju te da taj dio posla vodi ministar gospodarstva. 

- Uvijek možemo pogriješiti, ali sistemski gledano, mi i HDZ smo nebo i podzemlje - rekao je Milanović odgovarajući na pitanje o unutarstranačkim sukobima u SDP-u. 

- Stranka koja nema različita mišljenja i u kojoj se ljudi u vezi s nekim stajalištima ne sučeljavaju je stranka koja će se raspasti odjednom jer je riječ o autokratskoj stranci u kojoj svi slijepo slijede vođu. SDP nije takva stranka. Može je voditi netko drugi, ali u SDP-u uvijek razgovaramo, nekad se i pokvačimo i posvadimo, ali radimo u interesu države, u općem javnom interesu - rekao je Milanović.

Inače, premijer je u ponedjeljak bio na svečanoj sjednici u povodu 21. obljetnice Primorsko-goranske županije i 170. obljetnice opatijskog turizma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 333
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa