Obavijesti

News

Komentari 52

O monetizaciji u Saboru: 'Sad bi Hajdaš trebao dati ostavku'

O monetizaciji u Saboru: 'Sad bi Hajdaš trebao dati ostavku'
3

Branko Hrg (HSS) smatra da je odustajanje dobar potez iako smatra da on nije iskren. Uvjeren je da je premjer Milanović odustao zbog pritiska javnosti i izbora

VIDEO

Nakon što je premijer Zoran Milanović najavio da Vlada odustaje od monetizacije, stigle su reakcije saborskih zastupnika. Oporba je složna da je riječ o prikupljanju bodova pred parlamentarne izbore. 

Branko Hrg (HSS) smatra da je odustajanje dobar potez iako smatra da on nije iskren. Uvjeren je da premjer nije odustao jer je shvatio da to nije dobar potez već zbog pritiska javnosti u cilju predizbornih aktivnosti i dodvoravanja građanima.

- Znači logično je da monetizacija nije bila dobar projekt i nadam se da će ministar Hajdaš Dončić održati svoje obećanje. Rekao je da će ako se odustane od monetizacije dati ostavku. Očekujemo dosljednost Vlade - izjavio je. 

Za Ivana Šukera (HDZ) iz ovog poteza očito je da je predizborna kampanja počela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Prvo se odustalo od poreza na nekretnine, sada od monetizacije i postavlja se pitanje što će biti sutra. Ovo je još jedan neodgovoran potez Vlade koja ništa što sama počne nije u stanju izgurati - smatra Šuker kojeg zanima i tko će vratiti Hrvatskim autocestama milijardu i 600 milijuna kuna koje su im uzete u protekle dvije godine na ime rješavanja problema financiranja autocesta kroz monetizaciju. 

- Obećanje ludom vjerovanje, što bi se reklo. Mislim da Vlada nema koncept što treba napraviti. Umjesto da krene u ozbiljno restrukturiranje i upravljanje poduzećima da ona budu održiva, ona izmišlja različite modele od kojih, kad vide da reakcija javnosti nije dobra ili da nisu dobro pripremljeni odustaju i izmišljaju nove modeli. Ni od drugog modela ne očekujem apsolutno ništa - komentar je Mirele Holy (ORaH) na odustajanje od monetizacije i pripremanja modela prodaje dionica mirovinskim fondovima i građanima. 

Petar Baranović (Reformisti) kazao je da su oni pobornici modela kojim bi se dionice ponudile građanima. Navodi da je da je za autoceste potrebno naći adekvatno rješenje financiranja, jer je trenutna situacija neodrživa. 

- Bez plasmana dionica ili monetizacije proračun u narednim godinama neće moći uredno servisirati obveze vezane za autoceste. Kad je u pitanju monetizacija ona je bila najbrže i najpraktičnije rješenje za ono što je politika u upravljanju nacionalnim resursima pa tako i autocestama propustila napraviti u prethodnim godinama - izjavio je. 

Josip Salapić (HDSSB) smatra da je premijer Milanović trebao otvoreno priznati građanima da je pogriješio te nije vrijeme za ovakav politički i poslovni potez. Podsjetio je da su brojni građani dali svoj otpis za referendum protiv monetizacije autocesta.

- Tko to pravi naše građane pravi budalama. Mislim da je vrijeme za prijevremene izbore i da građani kažu dosta ovakvoj nekompetentnoj Vladi - zaključio je HDSSB-ova. 

Laburisti, koji su od početka bili protiv monetizacije, odluku premijera smatraju dobrom, ali uvjereni su da je riječ o predizbornom potezu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor