Obavijesti

News

Komentari 153

Hebrang: Tvoja smrt pokazuje da zemlja ide u krivom smjeru

Hebrang: Tvoja smrt pokazuje da zemlja ide u krivom smjeru
6

Bebić je sa sjednice Sabora izbacio HDSSB-ovce nakon prepirke o okolnostima smrti generala Brodarca. HDZ je izrazio duboko žaljenje zbog smrti Đure Brodarca

VIDEO

Andrija Hebrang je u knjigu žalosti posvećenu preminulom generalu Đuri Brodarcu, koju su postavili na saborskom hodniku, napisao 'Tragedija Hrvatske države je da ti branitelj, general i junak Domovinskog rata budeš priveden u lisicama... Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja koju smo zajednički stvarali ide pogrešnim putem ...Neka ti je laka hrvatska zemlja kojoj si sve dao, a ona ti se nije odužila...'  Šeks je to odbio komentirati. 

Burić: Smrt našeg generala je ubojstvo s predumišljajem

Saborsku raspravu u srijedu prekinula je prepirka Dinka Burića (HDSSB) i predsjednika Sabora Luke Bebića. Burić je zbog smrti Đure Brodarca tražio stanku, kako bi raspravili okolnosti njegove smrti. 

- Malo je degutantno da razgovaramo o ovome - odgovorio je Bebić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obzirom da to nije u skladu s poslovnikom Sabora, Bebić to nije dozvolio pa je Burića odlučio ušutkati opomenama.

- Gospodine predsjedniče, nemojte mi molim vas davati opomenu, dajte mi riječ - ponavljao je Dinko Burić (HDSSB), a Bebić mu je uzvratio da će mu dati i drugu opomenu jer "vrši nasilje" nad Saborom. Prepirka je dovela do prekida sjednice.

Nastavak je počeo kao i prije stanke, a završilo se izbacivanjem četvorice HDSSB-ovaca. Skoro pola sata Dinko Burić, Zoran Vinković i Boro Grubišić ponavljali su da mole stanku pa nekoliko minuta govora zbog, kako su rekli, smrti hrvatskog generala pod čudnim okolnostima. Saborska straža prvo je iz Sabornice ispratila Dinka Burića.

- Sram vas bilo gospodine predsjedniče! Sada ste počeli strahovati i od onoga što mislite da bi rekao! Sram vas bilo, neka hrvatska javnost gleda ovo ubojstvo s predumišljajem hrvatskog generala - grmio je Burić izlazeći iz Sabora. U obranu stranačkog kolege uskočio je Zoran Vinković te nastavio inzistirati na stanci pa je i njega Bebić zbog "vršenja nasilja u Saboru" izbacio sa sjednice. HDSSB-ovci su se danas držali "svi za jednog jedan za sve" te je i Boro Grubišić molio stanku.

- Ovo inaćenje ne vodi ničemu. Obzirom da ste već dali stanku od pet minuta molim vas da date riječ Buriću ili nekome iz našeg kluba. Želimo reći nekoliko riječi o iznenadnoj, i pod čudnim okolnostima, smrti hrvatskog generala, branitelja i našeg bivšeg kolege. Uz maksimalno poštovanje moram reći da to nismo očekivali od vas i tražim stanku koju ste nam dužni dati po poslovniku - rekao je Grubišić. Bebić mu je uzvratio da Sabor ne može utjecati na "medicinske situacije".

- Ma Sabor ne može utjecati na ništa. Nemojte praviti cirkus od Sabora - ljuto je uzvratio Grubišić kojem su zastupnici gasili mikrofon pa se i njima obratio.

- Nemojte gasiti jer imam ja i megafon - dodao je. Ubrzo je krenuo putem svojih kolega, uz pratnju straže prema izlaznim vratima Sabornice. Zadnjeg je izbacio Ivana Drmića i opet prekinuo raspravu.

HDSSB-ovci novinarima rekli ono što su htjeli u Saboru

U hodniku ispred novinarske sobe u Saboru izbačeni HDSSB-ovci pozvali su novinare da bi izgovorili ono što im predsjednik Sabora Luka Bebić nije dopustio u sabornici.

- Smrt našeg generala je ubojstvo s predumišljajem. Ubojice su izdajnici iz HDZ-a na čelu s Kosor i Šeksom koji po nalogu Bruxellesa zatvaraju naše branitelje.

Strašno je ovo što se događa, a pitanje je što slijedi. Đuro Brodarac bio je teški bolesnik i nije bilo potrebe da ga se po ovim vrućinama strpa u šest kvadrata ćelije. Njegova smrt bit će krv na rukama HDZ-ovaca. Izgleda da je jedini dobar branitelj za Hrvatsku, mrtav branitelj - rekao je prvoizbačeni iz Sabornice Dinko Burić. 

Nastavio je Ivan Drmić vidno potresen jedva suzdržavajući suze.

- Svi znamo da je Đuro Brodarac 91. uzeo pušku u ruke i bio je spreman dobiti metak sprijeda i poginuti za Hrvatsku, ali nije mislio da će ga dobiti s leđa i to od ove vlasti - dodao je Drmić. Bivši SDP-ovac Vinković vrh HDZ-a usporedio je s boljševicima, a Jadranku Kosor, Vladimira Šeksa i Luku Bebića drugaricom i drugovima koji kao da žive opet u 1948. pa sve neistomišljenike trpaju iza rešetaka.

- Kurbin pir će jednom završiti kako je rekao Miljenko Smoje - dodao je Vinković. Svoje petminutno izlaganje Burić je završio opisujući branitelje koji su opet, kaže, na križnom putu, a šibaju ih oni koji su se do sada postavljali kao njihovi zaštitnici.

- HDZ će trebati egzorciste kad odu iz Banskih dvora da bi posvetili ove prostorije i zauvijek otjerali zle sile - zaključio je Burić.

Ispred sabornice su stavili knjigu žalosti za preminulog generala Đuru Brodarca.

Osudili HDSSB-ovce

Andrija Hebrang rekao je kako je 'ovo sramotna politizacija od HDSSB-a, tragedije i smrti hrvatskog heroja i generala'. Davorko Vidović (SDP) kaže kako je 's dosta gorčine gledao ovaj pokušaj da se na ružan način zloupotrijebi jedna smrt'.

- To je predizborna lakdrija jednih i drugih koja ima za cilj ogaditi narodu parlament i parlamentarne izbore i smanjiti odaziv birača na izbore - rekao je Dragutin Lesar.

Šeks se obrušio na HDSSB-ovce

HDZ je izrazio duboko žaljenje zbog smrti generala Đure Brodarca.

- Lažno, klevetnički i monstruozne optužbe HDSSB-ovaca Burića, Vinkovića, Grubišića i Drmića koji odgovornost Đure Brodarca stavljaju na teret HDZ-u rezultat su patološke mržnje prema Hrvatskoj demokratskoj zajednici i njezinom vodstvu. Radi se o morbidnoj manipulaciji smrću, tragedijom dolazi od mešetara odvratnih lešinara koji su na najbolesniji način zlouporabili smrt. Riječ je o čelnicima stranke čiji su pojedinci iskoristili demokratsku Hrvatsku i nastojali je razoriti svojom mržnjom. Radi se o bandi četvorice koji su perfidno iskoristili hrvatski saborski hram demokracije. Ovo je otrov koji proistječe iz patetičke mržnje opsjednutošću HDZ-om - rekao je Šeks.

Uz potpredsjednika Sabora svoju ogorčenost prema HDSSB-ovcima iskazao je i Josip Đakić koji je zaključio da "ti bolesni umovi u normalnom svijetu ne bi mogli sjediti u parlamentu već u ludnici". Frano Matušić dodao je da su HDSSB-ovci najbolje pokazali koliko brinu o hrvatskim braniteljima svojom odsutnošću kada se glasovalo o pravima branitelja koja su vladajući htjeli ugraditi u Ustav.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda