Obavijesti

News

Komentari 215

Kosor zajecala: Dobila sam poruku da ne trebam HDZ-u

Kosor zajecala: Dobila sam poruku da ne trebam HDZ-u
3

Karamarko je nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a rekao da su uz dva suzdržana glasa i ostale "za" odlučili da Kosor i Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora

VIDEO

Predsjedništvo HDZ-a je u utorak na sjednici raspravljalo o sudbini Jadranke Kosor i Vladimira Šeksa, koji su trenutačno potpredsjednici Sabora iz redova HDZ-a. Čelnik stranke Tomislav Karamarko je nakon sjednice rekao kako su uz dva suzdržana glasa i ostale "za" odlučili da se ide u promjenu te da Kosor i Šeks više neće biti potpredsjednici Sabora. Istaknuo je kako će na to mjesto biti predloženi Tomislav Čuljak i akademik Željko Reiner. 

Na pitanje koji su razlozi takve odluke Karamarko je rekao kako je to gubitak Jadranke Kosor na izborima te moralni čin, jer nakon poraza nije ponudila ostavku na to mjesto.

- Dugo se raspravljalo, stavilo se na stol sve ono što je bilo dobro i što nije. Bilo je tu je i pitanje izbornog poraza, činjenica da se nije ponudila ostavka, više stvari te moralni čin. Promjenama želimo osvježiti stranku. Konsolidacija stranke je evidentna. Moju prethodnicu i gospodina Šeksa koji su temelji stranke ne želimo ni na jedan način obezvrijediti i poniziti. Bit će predložena neka rješenja i oni neće biti degradirani ni u Saboru. Vjerojatno će u petak biti glasanje u Saboru - rekao je Karamarko. 

Na početku sjednice izvještaj su podnijeli odvjetnici koji HDZ zastupaju u slučaju Fimi medija.

- Bila je prezentacija tog predmeta. Želio sam da svi budu upoznati i da na jednoj od sljedećih sjednica odlučimo kako dalje. Postoji i opcija da se borimo do kraja no ne odgovara nam dugo suđenje. Stalno ističem da pojedinci koji su počinili kriminal neka odgovaraju. HDZ ne može biti na optuženičkoj klupi. Možda će se u jednom dijelu priznati odgovornost, no ne i krivica. Krivicu nikad nećemo priznati jer HDZ nikog nije kolektivno pljačkala. Odvjetnici nas puno koštaju, a krenemo li u nagodbu nećemo ih dalje trebati - rekao je čelnik HDZ-a.

Jadranka Kosor: Prestara sam za "dude varalice"

Bivša šefica HDZ-a cijelu situaciju u stranci komentirala je u Dnevniku 3 HTV-a. Istaknula je kako je razočarana što više neće biti potpredsjednica Sabora.

- Ovo je poruka koju šalju ljudi koje sam ja upisala u HDZ. Prije šest mjeseci sam potpisala pristupni ugovor s Europskom unijom, a sada sam iz svoje stranke dobila poruku da nisam poželjna te da se ne cijeni moj rad. Ja koja sam bila predsjednica HDZ-a nisam osramotila svoju stranku. Radila sam u nemogućim uvjetima i borila sam se protiv korupcije - istaknula je Kosor. Kaže kako se nakon unutarstranačkih izbora u HDZ-u trebalo konsolidirati stranku i okupiti sve ljude. Spomenula je kako je Tomislav Karamarko pokazao da je gubitnika na izborima Antu Sanadera nakon toga nagradio ulaskom u Predsjedništvo HDZ-a. 

- Milinović ostaje, svi ostaju i ostaju im njihovi uredi. Ja i Vladimir Šeks u trenutku kad se izglasa odluka postajemo obični saborski zastupnici. Ostajemo bez komadića svog prostora, a možemo raditi i u saborskom kafiću - naglasila je Jadranka Kosor. Naglasila je kako je ona obavila puno teškog posla u HDZ-u te misli da je ovo poruka njoj da je šalju u povijest. Bivša šefica HDZ-a kaže i kako je u utorak navečer primila puno poruka potpore, a ističe i kako HDZ-u ostaje vjerna. 

- Ja sam proteklih nekoliko mjeseci predano radila svoj posao i u Saboru, za razliku od mojih protukandidata na izborima u HDZ-u i moram reći da sam očekivala kako će novo vodstvo tu činjenicu poštivati. Kosor je naglasila i kako je ona "prestara za dude varalice".

U gotovo istovjetnoj izjavi za Novu TV kod Jadranke Kosor mogli su se čuti jecaji i suze dok je govorila kako je sada dobila poruku da ona više ne treba HDZ-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.