Obavijesti

News

Komentari 564

Odmaraju u šatoru: Branitelji žale zbog sukoba s policijom

Odmaraju u šatoru: Branitelji žale zbog sukoba s policijom
6

Branitelji iz Savske kažu da ih žalosti nasilje. Veseli su jer će nakon 225 dana napokon u Banske dvore, ali od sastanka s premijerom ipak ne očekuju čuda

VIDEO

U braniteljskom šatoru u Savskoj tijekom dana je bilo veselo. Iako je temperatura u nekom trenutku bila 30°C, a ustajao zrak još je doprinosio osjećaju vrućine, nekoliko desetaka branitelja koje smo zatekli bilo je dobro raspoloženo.

Bez sumnje, nakon drame na Markovom trgu, ponašali su se kao da su izvojevali svoju prvu pobjedu.

- Drago nam je da ćemo konačno, nakon 225. dana, sjesti za stol s predsjednikom Vlade. To je ono što tražimo već mjesecima - kazao nam je član udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida Marko Radoš

Žalosti nas da smo morali poduzeti taj korak izlaska na Markov trg i jednu talačku krizu da bi do razgovora uopće došlo

Njemu su nas uputili drugi prosvjednici budući da u tom trenutku u šatoru nije bilo Josipa Klemma ni Đure Glogoškog, neformalnih vođa prosvjeda. Rekao nam je da od sastanka očekuju početak rješavanja problema koji su se u braniteljskoj populaciji nagomilali tijekom niza godina.

- Smatramo da je tih problema toliko da jedan sastanak, neovisno o njegovu tijeku, neće biti dovoljan da se dođe do bilo kakvog rješenja, već će za to trebati dani, možda i tjedni razgovora i pregovora - objasnio je Radoš. 

Očito je da od prvog sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem ne očekuju čuda, no prilično su uvjereni da će razgovora biti još.

- Žalosti nas da smo morali poduzeti taj korak izlaska na Markov trg i jednu talačku krizu da bi do razgovora uopće došlo. Bili smo zatočeni u crkvi bez vode, hrane i lijekova, no siguran sam da nismo ovo poduzeli premijer i dalje ne bi pristao na razgovor s nama - kaže Radoš.

Branitelje žalosti i što je došlo do naguravanja s policijom, no ljuti su što je javnost stekla negativnu sliku o njima zbog fotografija branitelja kako davi interventnog policajca u crkvi sv. Marka.

- Imamo još jednu fotografiju na kojoj se vidi da je policajac i njega držao za vrat - kaže Radoš.

Nije želio komentirati akciju šačice branitelja iz Savske, koji su izašli na ulice grada prijeteći plinskim bocama. Tek je rekao da su oni to učinili na svoju ruku nakon što su čuli da su specijalci upali u crkvu Sv. Marka.

Veterani će danas i sutra odlučiti o sastavu izaslanstva koje će u ponedjeljak u 10 sati posjetiti premijera.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 564
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a