Obavijesti

News

Komentari 68

Opačić i Matić braniteljima su zabranili mobilnu ambulantu?

Opačić i Matić braniteljima su zabranili mobilnu ambulantu?
4

Kontejner u kojemu se mogu obaviti pretrage danima je čekao spreman, ali ga pred Ministarstvo branitelja nisu smjeli postaviti. Sada se nalazi s druge strane Savske

VIDEO

Zagrebačka pročelnica za zdravstvo Mirna Šitum požalila se da su im Ministarstvo branitelja Predraga Matića i Ministarstvo socijalne skrbi Milanke Opačić znatno otežali da postave kontejner za pomoć braniteljima koji prosvjeduju u Savskoj cesti. Radi se o mobilnoj ambulanti u kojoj bi se mogao obaviti i EKG, vaditi krv i slični pregledi. Kontejner za zdravstvenu skrb na kraju je postavljen u dvorište gimnazije, pa branitelji moraju prelaziti cestu.

- Od tajništva Ministarstva socijalne skrbi dobili smo dopis u kojem nas se upozorava da se držimo zakonskih regula i pazimo da ne politiziramo zdravstvenu skrb. Isto nam je rekao pomoćnik ministra Predraga Matića, Bojan Glavašević - rekla je Šitum.

'Branitelji niti ne stignu prijeći Savsku cestu'

Iako je kontejner bio spreman danima, nastavila je, na kraju su ga postavili u dvorište škole preko puta ceste. I tada su imali problema s Elektrom kojoj je trebala suglasnost ministarstva da im odobre priključak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Iako smo imali sve dozvole od grada za postaviti ambulantu ispred ministarstava, na kraju nakon ovog dopisa i razgovora, nismo htjeli raditi probleme. Branitelji sada sa svojim kolicima, batrljcima, moraju prelaziti jednu od najprometnijh cesta u Zagrebu. Ne stignu niti prijeći dok traje zeleno svjetlo - rekla je Šitum.

Odgovor je dala na pitanje zastupniku Zoranu Piličiću iz HDZ-a koji je pitao što grad radi da bi olakšao prosvjed branitelja. Šitum je naglasila da osiguravaju dežurstva Hitne pomoći, epidemiološki su pregledali šator, ali se zalažu i da branitelji dobiju lijekove bez recepta. 

- Odgovorili su nam da branitelji trebaju recepte. Pa kako će netko dobiti recept ako mu je obiteljski liječnik u Virovitici?- požalila se Šitum.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...