Obavijesti

News

Komentari 81

Ostojić: Nadzor Bandića!? To sa mnom nema nikakve veze

Ostojić: Nadzor Bandića!? To sa mnom nema nikakve veze
2

S obzirom na to da se kao jedno od tumačenja pojavilo da je policija ta koja bi trebala provoditi nadzor Ostojić je rekao: "To ćemo vidjeti, ako to bude propisano"

VIDEO

Tko će nadzirati Milana Bandića krši li mjere opreza koje je odredio sud prije nego što ga je uz jamčevinu pustio iz Remetinca, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić kratko je kazao da to s njim nema veze. S obzirom na to da se kao jedno od tumačenja pojavilo da je policija ta koja bi trebala provoditi nadzor Ostojić je rekao:

- To ćemo vidjeti, ako to bude tako propisano - izjavio je ministar prije sjednice Vlade.

Snježana Krnetić/24sata

Nadzor provedbe mjere opreza za Milana Bandića pitanje je koje se treba postaviti isključivo sudu, rekao je ministar pravosuđa Orsat Miljenić na pitanje čija je to nadležnost. Miljenić je podsjetio da kada se jednom odredi istražni zatvor da je sud taj koji određuje hoće li to zamijeniti mjerama opreza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sud mora biti zadovoljen s tim da će neka mjera opreza biti učinkovita i da će s njom postići ono što bi se inače ostvarilo istražnim zatvorom. Dakle, ako je sud zadovoljan da ono što bi se ostvarilo istražnim zatvorom će se ostvariti mjerom opreza, zabranom obavljanja poziva ili jamstvom da netko neće utjecati na svjedoke to je stvar suda. Sud izriče samo onu mjeru za koju zna da se može provesti. Inače je besmisleno. Tako da sva pitanja što kako je isključivo stvar suda, Siguran sam da su vodili o tome računa i da su izrekli mjeru kojom će nadomjestiti ovo pitanje istražnog zakona - izjavio je ministar.

Podsjetimo, sudac istrage Zdenko Posavec prošli tjedan je svima osumnjičenima u aferi Agram prihvatio jamčevine. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda jučer je potvrdilo tu odluku, te su Bandić i ostali obećali da će poštivati mjere opreza koje im je odredio sud. Nakon toga su uplatili jamčevine na račun Županijskog suda. Jamčevina za Bandića je rekordnih 15 milijuna kuna i to u gotovini. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu