Obavijesti

News

Komentari 85

'Pljuska' Grčiću u Berlinu: Tek za 10 godina ćete napredovati

'Pljuska' Grčiću u Berlinu: Tek za 10 godina ćete napredovati
1

Branko Grčić pozvao je njemačke poduzetnike da ulažu u Hrvatsku kazavši da su se poboljšale mogućnosti i okružje za ulagače. Odgovorio mu je Eckhard Cordes

VIDEO

Hrvatska je zemlja s velikim mogućnostima za poslovanje i nudi široku paletu prednosti i vjerujem da će ovaj forum rezultirati novim njemačkim investicijama u hrvatsko gospodarstvo, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova na Njemačko-hrvatskom investicijskom forumu u Berlinu. 

Branko Grčić pozvao je njemačke poduzetnike da ulažu u Hrvatsku kazavši da su se poboljšale mogućnosti i okružje za ulagače. 

- Siguran sam da ćemo vidjeti značajan napredak u Hrvatskoj ali za deset godina, odgovorio je ministru Eckhard Cordes, predsjednik uprave Odbora njemačkog gospodarstva za istočnu Europu.

Peter Tils iz Deutsche Bank, CEO za središnju i istočnu Europu, kazao je kako je Hrvatska tradicionalno jako povezana s Njemačkom te predstavlja važno tržište za Njemačku što pokazuju podaci o međusobnoj razmjeni. 

Hrvatska ima dovoljno kapaciteta i preduvjete kako bi postala uspješna priča, kazao je i izdvojio kao ključnu prednost vrlo dobro educiranu radnu snagu, a turizam, energetiku i prerađivačku industriju kao sektore zanimljive za buduća ulaganja.

Sudionici prvog kruga rasprave zaključili su da su mogućnosti za razvoj gospodarstva u Hrvatskoj velike, no da treba proći još puno vremena dok se potencijal ne ostvari.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca