Obavijesti

News

Komentari 1100

Glogoški: 'Večeras nas miču'; Policija: 'Nemamo takav plan'

Glogoški: 'Večeras nas miču'; Policija: 'Nemamo takav plan'
6

Branitelji iz šatora u Savskoj 66 poduzimaju sve potrebne mjere protiv, kako tvrdi Glogoški, prisilne deložacije. Policija kaže da ne planira nikakvu akciju u Savskoj

VIDEO

Do nas je došla informacija da će nas večeras deložirati i mi smo potpuno spremni, rekao je  Đuro Glogoški, predsjednik Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata.

Na pitanje što to znači, rekao je da to ne može otkriti kao što ni ne zna u koliko će sati policija doći u šator.

- Točno vrijeme nisu nam dostavili iz Ravnateljstva policije. Imali smo sastanak, ekipirali smo se i poduzeli sve što treba , dakle potpuno smo spremni - rekao je Glogoški i dodao da očekuje tijekom dana potporu i dolazak ostalih branitelja u šator u Savskoj 66.

Policija je službeno objavila kako branitelje neće micati.

- Policija nema osnova za tako nešto i ne planiramo nikakvu akciju u Savskoj - kažu u policiji.

Đakić: Možda ih netko namjerno pušta

Predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane Josip Đakić (HDZ) kazao je novinarima u Saboru kako ima informacije da je interventna policija krenula u Savsku 66 . Na pitanje od koga je dobio te informacije, odgovorio je:

- Svi imamo nekih vjerojatno prijatelja, suboraca, rođaka koji su pripadnici ovih ili onih postrojbi. Svi imamo određene informacije koje mogu biti i dezinformacije. Možda ih netko namjerno pušta - izjavio je.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 01:04

'Razum mora prevladati, snaga neće'

- Dodatno se dolijeva ulje na vatru, vatru koja gori i to je zabrinjavajuće. Brine me ishod takve situacije koja može biti sa dalekosežnim posljedicama koje su nemjerljive. Preporučio bih svim onima koji planiraju, dižu interventne snage policije da odustanu od toga. To je sve za dobrobit Hrvatske , neka učine korak više. Razum mora prevladati, snaga neće - poručio je Đakić.

Pokretanje videa...

Snježana Krnetić/24sata 04:07

Novi Zakon će riješiti problem

Razum koji smo pokušali dogovoriti i usklađenje normativnih akata i zakonskih odrednica u novom Zakonu o pravima hrvatskih branitelja, riješit će problem, smatra Đakić.

- Riješit će problem ulice, prosvjeda, spontanih događaja, uvreda i prozivki. Interventna policija neće ništa riješiti, samo će stvar dodatno pogoršati, tko zna što se može dogoditi, pa i svi drugi sigurno nisu zaslužili da ih se odstranjuje u maricama, to će biti jako ružna i trajna, negativna uspomena - izjavio je.

'Populacija koja je najviše dala za Hrvatsku'

Napomenuo je da je riječ o populaciji koja je nakon poginulih dala najviše za Hrvatsku.

- S obzirom da su oni spontano u prosvjedu više od 100 dana možemo reći ukoliko netko vodi specijalni rat protiv hrvatskih branitelja da je to dno dna, jer takve informacije, dezinformacije ili puštanje probnih balona, sigurno hrvatski branitelji i stopostotni invalidi ne zaslužuju. Ako je pak nekome palo stvarno na pamet da nakon toliko dana ide primjenjivati tzv. zakonske odredbe koje nisu toliko dana primijenili i želi pod okriljem noći ponovno raditi scenu deložiranja invalida u kolicima iz šatora onda je to jako zabrinjavajuće. Mogu reći da će to imati sigurno dodatne reperkusije s obzirom na zabranu braniteljima da se obrate zastupnicima u Saboru - naveo je.

Đakić tvrdi da je z abrana obraćanja branitelja Saboru bila protivna Poslovniku Sabora koji u članku 229. omogućava svima gostima, a onda i stranim državljanima, da se obrate te smatra da je to trebalo omogućiti i Đuri Glogoškom.

Prosvjed branitelja ilegalan

Podsjetimo, prije nekoliko dana PU zagrebačka potvrdila je kako prosvjed u Savskoj 66 nije prijavljen prema Zakonu o javnom okupljanju što znači da je šator ispred Ministarstva branitelja podignut ilegalno. Sporan je i neprijavljeni vatromet kojim su 11. siječnja branitelji ispred šatora proslavili pobjedu Kolinde Grabar Kitarović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1100
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa