Obavijesti

News

Komentari 137

Pomaci u suradnji sa Srbijom nisu spektakularni, ali su stalni

Pomaci u suradnji sa Srbijom nisu spektakularni, ali su stalni
1

Ivo Josipović naglašava da Hrvatski sabor zna i poštuje deklaraciju koja vrlo jasno govori o tome da se susjede ne smije ucjenjivati ili kočiti u njihovom ulasku u EU

VIDEO

Zagreb nikako neće stajati na putu ulaska Srbije u EU. Dolazak njemačke kancelarke Angele Merkel na sastanak čelnika jugoistočne Europe 15. srpnja u Dubrovnik pokazuje podršku proširenju Unije, rekao je Ivo Josipović u intervjuu za beogradske Novosti.

Josipović naglašava da je Hrvatski sabor donio deklaraciju "koja vrlo jasno govori o tome da se susjede neće ucjenjivati ili kočiti u njihovim naporima da uđu u EU". Naveo je i da će za ocjenu o ispunjavanju uvjeta biti važna sposobnost rješavanja otvorenih pitanja.

- Razgovori o zajedničkim naporima u izgradnji infrastrukture, suradnje u regiji, europskoj energetskoj politici i mjestu jugoistočne Europe u njoj kao i pitanja suradnje u regiji jasan su znak takvoga političkoga stajališta - rekao je Josipović.

Na pitanje kako ocjenjuje današnje odnose Beograda i Zagreba odgovorio je kako je puno učinjeno da se ti odnosi poboljšaju tijekom godina te da se suradnja prilično razvija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pomaci, koji nisu spektakularni, stalni su. Kao takvi manje su vidljivi i atraktivni javnosti - rekao je Ivo Josipović.

Josipović je također rekao kako će jedna od glavnih poruka skupa u Dubrovniku biti da EU cijelu regiju smatra dijelom Europe i da je budućnost svih zemalja u regiji upravo u EU.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a