Obavijesti

News

Komentari 357

Poruka iz Savske 66: 'Prosvjed nije ilegalan. On je spontan...'

Poruka iz Savske 66: 'Prosvjed nije ilegalan. On je spontan...'
3

Branitelji iz Savske priopćenjem su reagirali na pitanje legalnosti šatora te poručili da ispred Ministarstva ''ionako nije postojalo nikakvo obilježje Domovinskog rata''

VIDEO

Nakon odgovora Policijske uprave zagrebačke na upit o legalnosti šatora u kojemu već 101 dan branitelji i vojni ratni invalidi prosvjeduju pred zgradom Ministarstva branitelja, stigla je reakcija i iz braniteljskog tabora u Savskoj 66. 

Podsjetimo, novinari tportala su policiji prije tri mjeseca poslali upit o javnom okupljanju te dobili odgovor da prosvjed branitelja nikada nije prijavljen u smislu Zakona o javnom okupljanju. 

Branitelji se brane kako nije riječ o organiziranom prosvjedu već o spontanom okupljanju. Priopćenje Prvog hrvatskog veteranskog centra donosimo u cijelosti.

"Posljednjih dana intenzivirale su se informacije o tome kako je šator i cjelokupna braniteljska populacija koja je u šatoru i vezano uz šator ilegalna. 

Ništa u priči koja  se tako maliciozno pokušava predstaviti javnosti nije ilegalno. 100% -tni HRVI I. skupine nisu ilegalni, hrvatski branitelji i veterani Domovinskog rata i članovi njihovih obitelji nisu ilegalni, a nije ni hrvatska država.

Slijedom dugogodišnjih pokušaja da se hrvatska država proglasi (i sam premijer je to rekao) slučajnom državom, a samim time umanji sav doprinos vrijednosti, ali i vrednote Domovinskoga rata, to je povuklo za sobom i posljedice koje su između ostalog opasne za život i zdravlje 100%-tnih, ali i ostalih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Kako bismo prekinuli tu bolesnu priču o Domovinskom ratu, ali i igru sa njegovim herojima svi hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i domoljubi okupili su se u Savskoj 66 kako bi predali zahtjev za legalizaciju Domovinskoga rata i njihovih heroja u svoje, ali i u ime svih onih koji više nisu među nama. Mi hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji imamo sve moguće potvrde za njihovu legalizaciju kao što su između ostalog potvrda o priznanju Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine, pa sve do oslobađajuće presude generalima u Haagu 16. studenog 2012. godine. Kako to nitko nije uspio pojedinačno shvatiti, a s obzirom na sporost  hrvatske administracije, a posebno ove odlučili smo stati (sjediti u kolicima) te svoje zahtjeve ubrzati putem svog resornog ministarstva, između ostalog tražiti smjenu onih koji su se oglušili svojim neradom, a dijelom su sadašnje administracije. 

S obzirom na godišnje doba i na populaciju koja se nalazi u tom "redu" nismo imali dovoljan broj kišobrana pa smo ipak zaključili da je potrebno te ljude zaštiti od kiše snijega i vjetra te smo to učinili jednim velikim šatorom s obzirom da nakon dugo raspitivanja nismo uspjeli pronaći dovoljno veliki kišobran. Znajući iz iskustva koliko je u Hrvatskoj potrebno da se bilo što na bilo kojem šalteru riješi (čitaj sporost administracije), svakodnevno se u Savsku 66 iz svih županija Republike Hrvatske dolazi stajati u "redu" kako bi se zahtjevi što prije ispunili.

Koliko je svima nama poznato nije ilegalno biti zaštićen od kiše, vjetra, snijega pa prema tome nije ilegalno niti imati veliki kišobran tipa šator. 

Ispred samog resornoga ministarstva i onako nije postojalo niti jedno jedino obilježje koje bi se ticalo Domovinskoga rata te stoga veliki broj nas koji tamo čekamo "red", nije okrznuo niti jedan jedini spomenik kulture, niti jedno obilježje vezano uz Domovinski rat. 

Dapače, što se tiče svega gore navedenoga na samom pragu resornoga ministarstva ostavila je zauvijek svoju dušu veteranka Domovinskog rata, hrvatska braniteljica i 100%-tni HRVI I. skupine Nevenka Topalušić. Ako to nije dovoljan razlog da administracija hitno požuri onda doista ne znamo koji razlog oni to zazivaju.

Neka požure i neka prestanu u javnosti ocrnjivati veterane, hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, a posebice sa glupim pitanjima tko je organizator. Vi ste neučinkovita, jadna i bijedna administracija koji se čitavo vrijeme ponašate kao da je ovo slučajna država, međutim mi nismo slučajni branitelji, mi nismo slučajni 100%-tni hrvatski ratni vojni invalidi i članovi obitelji nismo slučajno ovdje. 

U nadi i velikom vjerovanju da ćete konačno početi raditi svoj posao kako bi se što prije naš "red" smanjio na minimum, pozdravljaju vas hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata i članovi njihovih obitelji kojima bi se u drugim zemljama svijeta klanjali i odnosili sa velikim poštovanjem, i gdje se nikada ne bi ni pomislilo, da se ovako nešto može i smije učiniti i  dogoditi ratnim veteranima.

S poštovanjem,

Hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata i članovi njihovih obitelji"


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 357
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca