Obavijesti

News

Komentari 105

'Pravo mjesto za dijalog s braniteljima je Vlada, ne Sabor'

'Pravo mjesto za dijalog s braniteljima je Vlada, ne Sabor'
9

Očekivala sam da će premijer pozvati predstavnike udruga na državnoj razini i predstavnike prosvjednika i da će s njima pokušati otvoriti dijalog, kaže Kosor

VIDEO

Je li pravo mjesto za otvaranje dijaloga Sabor? Očito nije. Pravo mjesto, po mom mišljenju, bila je Vlada, ali prvi ili drugi dan nakon što je problem izbio. Očekivala sam da će predsjednik Vlade pozvati predstavnike udruga na državnoj razini i predstavnike ljudi koji prosvjeduju i da će s njima pokušati otvoriti dijalog, rekla je nakon propalog sastanka Jadranka Kosor. 

Dodala je kako se ipak nadala da će u četvrtak doći do razgovora.

- Nažalost, prvi taj mali most koji sam očekivala da će se danas izgraditi zahvaljujući naporima svih, i oporbenih političara i vladajućih i branitelja, nije izgrađen - rekla je Kosor te naglasila kako nije kasno da premijer razgovara s braniteljima.

- Branitelj koji se zapalio i gospođa koja je umrla trebali bi biti dovoljno upozorenje - zaključila je. Nakon što je dala medijima izjavu, obratio joj se branitelj koji je još bio u Saboru. Zahvalio joj se i rekao kako je bila najbolja ministrica branitelja. 

- Nadamo se da ćemo opet imati nekog takvog - rekao joj je. 

"Zahtjevi branitelja su opravdani"

Željko Reiner (HDZ) rekao je kako njegova stranka podržava zahtjeve branitelja te da su oni opravdani. 

- Oni koji su trebali odavno doći među njih, a to je prvenstveno Vlada i premijer, to nisu učinili. Sve ove dane nisu to učinili. Jučer se premijer oglasio preko televizije s jednom svojom porukom, ali nije se udostojio spustiti među branitelje da porazgovara o njihovim zahtjevima. HDZ te zahtjeve apsolutno podržava - rekao je. 

"Ministar i ministarstvo rade odličan posao"

Boris Blažeković (HNS) nije se s njim složio. 

- Jer Vlada nije samo gospodin Milanović, nego svi ministri zajedno. On je samo prvi unutar Vlade. Osobno, gledajući sve dokumente, posebno izvješće o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja, čini mi se da ovaj ministar i ovo ministarstvo radi odličan posao. Ne znam hoće li branitelji ikad imati tako kvalitetnog ministra, pogotovu zato jer je taj ministar proizašao iz njih samih - rekao je Blažeković.

Osim njih, na okrugli stol došli su još Josip Đakić, Branko Vukšić, Željko Sabo, Tomislav Ivić, Igor Dragovan, Mladen Novak, Miroslav Tuđman, Zdravko Ronko, Goran Beus Richembergh, Dražen Đurović, Darko Ledinski, Zvonko Milas, Alen Prelec, Ivan Šimunović, Franko Vidović, Jakša Baloević, Željko Šemper, Nedžad Hodžić, don Ivan Grubišić...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa