Obavijesti

News

Komentari 761

Imaju za referendum: 'U ime obitelji' skupili 380.000 potpisa

Na konferenciji za novinare govorili su o opetovanim napadima na svoje volontere. Rekli su kako su podnijeli više od 50 prijava te traže da se napadi zaustave

VIDEO

Građanska inicijativa "U ime obitelji" je sazvala konferenciju za novinare u srijedu u 11 sati u hotelu Westin u Zagrebu. 

Rekli su kako su skupili više od  380.000 potpisa što je zakonski minimum od 10 posto birača za raspisivanje referenduma. No pozivaju birače i da im i dalje daju svoje potpise. 

Zahvalili su se volonterima na hrabrom radu usprkos divljačkim napadima na terenu od strane pojedinaca.

- Napadima na naše žene i djecu žele spriječiti da se građanima omogući da se izjasne o raspisivanju referenduma. U prvih osam dana bio je niz napada na volontere te smo podnijeli više od 50 prijava policiji. Napadi su kulminirali prije dva dana kada je naša studentica udarena šakom po leđima. Osim toga osuđuju se ljudi iz javnog života koji su nam dali podršku i koji su se javno usudili reći da je brak zajednica žene i muškarca - rekli su članovi inicijative. Ponovili su kako žele brak staviti u Ustav i da to bude nepromijenjeno i da se mijenja voljom naroda.  

Na presici su rekli i da su do nedjelje 19. svibnja dobili donaciju od 15 milijuna kuna. Objasnili su kako je su im tu donaciju dali njihovi volonteri koji su odradili 480.000 radnih sati što je jednako vrijednosti od 15 milijuna kuna. 

Osvrnuli su se i na današnju odluku Ustavnog suda koji je odlučio ukinuti zdravstveni odgoj sve do odluke o ustavnosti. Rekli su da ih veseli ta odluka. 

Novinari su ih pitali i o navodnim slučajevima napada volontera "U ime obitelji" na građane, na što su iz inicijative odgovorili kako priče ne komentiraju te kako su oni trenirali svoje volontere da se s poštovanjem odnose prema svim građanima bez obzira na to kakvo mišljenje oni imaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 761
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu