Obavijesti

News

Komentari 257

Premijer jeo u pučkoj kuhinji: 'Mi nikada nećemo biti Grčka'

Premijer jeo u pučkoj kuhinji: 'Mi nikada nećemo biti Grčka'
3

Premijer je zajedno s načelnikom općine Hrvojem Lucićem prvo obišao pučku kuhinju u Gunji, koju namirnicama opskrbljuje Ravnateljstvo za robne zalihe

VIDEO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović posjetio je u petak Gunju. Zajedno s načelnikom općine Hrvojem Lucićem  najprije je obišao pučku kuhinju u Gunji, koju namirnicama redovito opskrbljuje Ravnateljstvo za robne zalihe, priopćeno je iz Vlade. 

U toj se pučkoj kuhinji svakodnevno priprema 1200 obroka za stanovnike tog mjesta. Premijer je, prema fotografijama s Twitter profila Vlade, i isprobao hranu koja se tamo kuha. 

- Nakon toga, premijer Milanović je obišao privremeno kontejnersko naselje u Gunji u kojemu su smješteni stanovnici čije se kuće još obnavljaju. Premijer je razgovarao s korisnicima privremenog smještaja i saslušao njihove probleme i prijedloge kako bi ih se moglo što prije otkloniti - stoji u priopćenju. 

Iz Vlade se doznaje da je premijer posjetio Gunju nakon što je u Cerni i Županji obišao dvije tvrtke koje uspješno koriste poticaje iz Garancije za mlade.

Zadovoljan rastom BDP-a:  'Na trulim temeljima je bilo teško bilo što graditi' 

Milanović je tijekom posjeta saznao i za vijest da je poslije više uzastopnih kvartala pada BDP-a Hrvatska u proteklom kvartalu konačno zabilježila rast BDP-a. 

- Zadovoljan sam jer je na trulim temeljima jako teško bilo što graditi.  Poslije kvartala stagnacije svi pokazatelji su pozitivni, a nakon dva kvartala znat ćemo jesmo li izašli iz recesije. Dobro je što raste i osobna potrošnja. Naime, mi već neko vrijeme imamo rast proizvodnje i izvoza ali to nije bilo dovoljno jer nam je trebao i porast osobne potrošnje.  Sada moramo biti pametni i dalje pametno ulagati, a ne graditi 70.000 stanova koje nemamo kome prodati - rekao je Milanović, a javlja Večernji list

Dodao je da pozitivni BDP rezultat rada Vlade i njenih mjera te da se on nikako nije dogodio slučajno i da Hrvatska ima pravo na čvrsti optimizam. 

'Neću nikad dozvoliti da budemo kao Grčka'

Na upit novinara o kritikama Bruxellesa Milanović je rekao kako će Vlada nastaviti sa daljim reformama, ali ne na način da se sve razbije i rasturi.

- Nećemo nikad biti Grčka, jer nismo niti u takvom stanju. Neću nikad dozvoliti da budemo kao Grčka. Nastavit ćemo raditi kao i u prethodne tri godine sa reformama javnog sektora i poduzeća. Efektivno ja vodim Vladu jednu i pol godinu jer smo u prvih godinu i pol bili pod monitoringom kada nam je manevarski prostor bio puno manji. Idemo polako prema deficitu od 3 posto, a da se ponašamo odgovorno i razumno pokazuju i uštede od skoro tri milijarde kuna u proračunu - rekao je Milanović.

'O datumu izbora odlučit će parlamentarna većina'

Premijer je progovorio i o mogućem datumu parlamentarnih izbora ističući kako će parlamentarna većina odlučiti o njihovom datumu održavanja. Dodao je kako Vlada radi i da se rezultati njenoga rada vide, ali i da ne očekuje od svih da progledaju

'Zbog autocesta smo, na jedan način, u dužničkom ropstvu'

Milanović se dotakao i pitanja autocesta. 

- Autoceste državu zagušuju ogromnim kamatama. I to je, na jedan način, dužničko ropstvo. Razmišlja se o mogućnosti da hrvatski mirovinski fondovi uđu u vlasništvo HAC-a sa 51 posto udjela dok bi ostatak udjela imala država kao i građani ako su zainteresirani za to - rekao je premijer i dodao: 'Idemo se rješavati dugova radi raznoraznih farbanja tunela, stanova... To nas je koštalo, a za to nije nitko odgovarao'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 257
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.