Obavijesti

News

Komentari 283

Premijer u Gunji: Znam kako vam je, meni je pukla cijev

Premijer u Gunji: Znam kako vam je, meni je pukla cijev
5

Premijer Zoran Milanović obišao je nasip u Rajevom Selu, a nakon obilaska nasipa posjetio je obitelj Andrić. Zatim je otišao u Gunju u kojoj je posjetio javnu kuhinju

VIDEO

Premijer Zoran Milanović posjetio je Rajevo Selo i Gunju kako bi se uvjerio da li napreduju radovi oko obnove poplavom pogođenog područja te što o svemu misle mještani koji su se sve više počeli vraćati u svoje uništene domove. 

U Rajevom selu Milanović je prvo obišao radove na sanaciji nasipa upravo na mjestu gdje je on popustio i poplavio cijelo Posavlje. Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić dočekao je premijera i informirao ga o trenutnom stanju. 

- U trenutku probijanja nasipa voda je tekla prema selima jačinom od 6000 kubika u sekundi. To je pritisak koji ovaj nasip nije mogao izdržati jer je građen na kvoti iz 70-tih godina kada je zabilježen protok od 4000 kubika po sekundi. Voda se iz rupe u nasipu polako povlači. Ostao je ponor od 12 metara dubine. U njega ćemo ovih dana početi istresati 35.000 kubika šljunka u koji ćemo potom izlijevati betonski zid. Također ćemo ispitati ostatak nasipa i prilagoditi djelove koji ne odgovaraju testovima. Radovi na nasipu biti će gotovi do kraja rujna - kazao je Plišić dodajući kako će se također istražiti što je uzrokovalo probijanje nasipa. 

Osim Plišića premijera su kod nasipa u Rajevu Selu dočekali mještani koji su mu iznijeli niz primjedbi vezanih za obnovu u selu. 

- U selo nam dovoze cisterne sa pitkom vodom. Cisterne stoje na suncu po pet dana i voda postaje zelena i smrdljiva. To nitko ne može piti. Od nje imamo stomačne tegobe - donijela je premijeru bocu vode Ljiljana Jerković. Također mu je rekla kako je dobila jedan mali stroj za isušivanje kuće koji izvuče tek tri litre vode u pet sati. 

- Na taj se način nikada neću vratiti u kuću. Spavam na otvorenom, jedem kod susjede, a kuham kavu u dvorištu na rešou. Do jeseni nema šanse da uselim u kuću. Dajte to ubrzajte - rekla mu je Jerković. 

- Znam kako vam je. Kada je meni pukla cijev u stanu i ja sam dobio takav aparat no, ne mogu vam obećati ništa brže rješavanje ovih problema - rekao joj je Milanović. 

Rekao je da će država obnoviti sve što je oštećeno i uništeno, ali i da će tamo gdje treba graditi novo. 

Na pitanje o puknuću nasipa, Milanović je rekao kako još nije dobio izvješće o uzrocima koji su doveli do pucanja novog nasipa. Kako bi se u budućnosti spriječila slična dešavanja nasipi će biti dodatno ojačani. 

Novinari su tražili Milanovića i da komentira dijeljenje pomoći Hrvatskog Crvenog križa na što su brojni mještani imali velike pritužbe.

-  Pri tomu je došlo do "malog nesporazuma", a možda i politikantstva od strane ljudi iz Crvenog križa. Država je svjesno prepustila prikupljane novca Crvenom križu jer je to i njegova zakonska funkcija - rekao je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 283
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa