Obavijesti

News

Komentari 96

Mihael Zmajlović: Zadržat ću smjer kojim je išla Mirela Holy

Mihael Zmajlović: Zadržat ću smjer kojim je išla Mirela Holy
15

Gradonačelnik Jastrebarskog novi je ministar zaštite okoliša i prirode. Predstavio ga je premijer. No, o Ombli i Plominu nije htio govoriti dok ne vidi svu dokumentaciju

VIDEO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović je u ponedjeljak u 11 sati u Banskim dvorima predstavio novog  ministra okoliša i prirode, Mihaela Zmajlovića, 34-godišnjeg gradonačelnika Jastrebarskog koji je na toj funkciji naslijedio Mirelu Holy.  

Riječ je o saborskom zastupniku, predsjedniku saborskog Odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo, te gradonačelniku Jastrebarskog.

- Nakon iznenadne ostavke Mirele Holy trebalo je odlučiti koga staviti na upražnjeno mjesto. Nakon konzultacija odlučio sam se za Zmajlovića. Iako je mlad, u politici je ostvario značajne rezultate. Bavio se i ekologijom i zaštitom okoliša, no to je ipak političko mjesto na kojem se provodi politika Vlade, naravno u dogovoru sa stručnjacima iz ministarstva -  rekao je Milanović te dodao da je Holy sve to radila na svoj način.

Nakon predstavljanja novog člana Vlade, Milanović je riječ prepustio Zmajloviću. Novi ministar se zahvalio premijeru na ukazanom povjerenju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pred nama je puno posla, Mirela, odnosno Vlada zacrtala je jasan smjer kojim ćemo ići u zaštiti okoliša. Ja ću zadržati taj smjer. Trudit ću se da se ostvare svi ciljevi koje je Vlada zacrtala. Teme su mi bliske i poznate - rekao je Zmajlović i istaknuo kako je do sada uspješno upravljao svojim poslovima, barem prema ocjenama građana. 

Na novinarsko pitanje o Ombli i Plominu novi ministar nije htio odgovoriti dok ne pregleda svu dokumentaciju. 

- Bilo bi potpuno neozbiljno da bilo što komentiram dok me Sabor ne potvrdi. Želim proučiti dokumentaciju i onda ću iznositi stavove - rekao je Zmajlović i prepustio odgovor premijeru koji je rekao da ukoliko se utvrdi da je ekološki opasno graditi Omblu, u to se neće ići. 

Sabor bi novog ministra trebao potvrditi u petak. Na mjestu gradonačelnika Jastrebarskog zamijenit će ga njegov dosadašnji zamjenik Zvonimir Novosel, a u saborskim klupama zamijeniti Ljiljana Cvjetković iz HSU-a.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti