Obavijesti

News

Komentari 452

Prgomet: MOST će biti taj koji će predložiti novog mandatara

Prgomet: MOST će biti taj koji će predložiti novog mandatara
3

Prgomet je otkrio kako to neće biti ni Milanović ni Karamarko. Rekao je da s njima nije razgovarao o tome da upravo on bude premijer. Kaže da pregovori tek slijede

VIDEO

O novom mandataru će odlučiti Most. Mi ćemo predložiti svog mandatara, to neće biti ni Milanović ni Karamarko, najavio je u RTL Direktu Drago Prgomet. Istaknuo je kako nisu razgovarali o tome da on bude novi premijer.

Kaže da pregovori tek slijede te da će MOST ponuditi set reformi za koje očekuje da će ih politički oponenti prihvatiti.

- Ono što želim naglasiti - ovaj broj mandata koje smo dobili nam daje obvezu i odgovornost za provođenje reformi. Mi od te odgovornosti ne bježimo i mislimo da se reforme mogu provoditi samo na jednom mjestu, ako ste u izvršnoj vlasti - rekao je Prgomet gostujući u RTL-ovom Direktu.

POGLEDAJTE VIDEO: Božo Prgomet odgovara na pitanje o neočekivanom uspjehu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:40

Prgomet je potvrdio da je MOST spreman ući u izvršnu vlast . Dodaje da, kada su ulazili u izbore, nisu razmišljali o tome da će imati toliku potporu.

- Ljudi žele promjene, a ako želite promjene, morate biti dio onih koji te promjene mogu provesti, a to je izvršna vlast - rekao je Prgomet i naglasio kako je njegov kolega Petrov u svojim izjavama jasno rekao da MOST neće koalirati sa strankama koje ne žele prihvatiti njihov program promjena koje Hrvatska treba.

Na pitanje koji je dio odgovornosti u izvršnoj vlasti spremna prihvatiti, Prgomet nije htio dati konkretan odgovor. Rekao je da će o tome razgovarati tijekom pregovora, a da je MOST-u na pravom mjestu dogovoriti koje promjene i na koji način su spremni prihvatiti  njihovi politički oponenti.

- Mi ćemo razgovarati sa svima onima koji su dobili legitimitet hrvatskih birača. Imamo javni poziv od SDP-a, koliko znam, gospodin Karamarko je razgovarao i s gospodinom Petrovom ... Mi ne bježimo, dapače, smatramo da dijalog i razgovor u ovom trenutku itekako treba Hrvatskoj. Mi smo, ponavljam, spremni preuzeti odgovornost za vođenje države. Petrov je razgovarao i s Milanovićem i Karamarkom, činjenica je da je Milanović uputio čestitke meni, činjenica je i da je zvao međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, ja mu nisam uspio odgovoriti... Prema tome, očigledno postoje pozivi i postoji volja - izjavio je Prgomet.

POGLEDAJTE VIDEO: Drago Prgomet i Božo Petrov pili kavu blizu SDP-ova sjedišta

Pokretanje videa...

24sata Video 00:22

Prgomet ne vjeruje da će tijekom pregovora doći do razilaženja među članovima MOST-a jer su im, kako je rekao, reforme na prvom mjestu. Naglasio je da su ih spremni provoditi do zadnjeg trena, čak i ako bi ih to dovelo do gubitka sljedećih izbora.

Na špekulacije koje su se pojavile da je spreman dvije godine biti premijer, a da ga preostale dvije zamijeni Zoran Milanović, Prgomet kaže da su mu prva informacija.

- Zanimljivo je da su tek u izbornoj noći dvije vodeće stranke počele govoriti o reformama i promjenama, to tijekom kampanje nismo čuli. Poštujemo legitimitet i jedne i druge stranke, ali o novom mandataru odlučuje MOST, a to neće biti ni Karamarko niti Milanović - rekao je Prgomet te dodao da će učiniti sve da dijalog prođe i da do novih izbora ipak ne dođe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 452
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava