Obavijesti

News

Komentari 233

Član Mosta: 'Svi nas sad zovu, čak i oni koji nikad nisu zvali'

Član Mosta: 'Svi nas sad zovu, čak i oni koji  nikad nisu zvali'
7

Čelnici Mosta, stranke bez koje se nova vlada ne može složiti, u ponedjeljak popodne sastat će se u Zagrebu gdje će odlučiti o svojoj daljnjoj strategiji

VIDEO

Čelnici Mosta , najpoželjnijeg koalicijskog partnera i stranke bez koje se nova vlada ne može složiti, sastali su se u ponedjeljak u 14 sati u Zagrebu . Na tom bi sastanku trebali donijeti neke bitne odluke i odrediti daljnju strategiju. Još nije poznato hoćemo li već tijekom večeri dobiti odgovor kome će Most nezavisnih lista dati potporu.

Petrov i Prgomet uoči sastanka popili su kavu na jednoj zagrebačkoj terasi. Prije početka svoje sjednice izjavili su kako danas imaju "samo sjednicu vijeća" za koju se očekuje da će trajati oko sat i pol vremena.

VIDEO

- Svi nas zovu . čak i oni koji nas nikad nisu zvali - rekao je kroz smijeh jedna od članova Mosta ulazeći na sastanak.

I Božo Petrov uoči sastanka dao je kratku izjavu u kojoj je uglavnom ponovio dosadašnje stavove:

- Nije bilo nikakvih kontakata, a javnost ćemo pravovremeno obavijestiti kad bude. Dat ćemo potporu onima koji su spremni na provođenje reformi.

Poručio je da su u Mostu i dalje jedinstveni te da ih još nitko nije vrbovao:

- Vidjet ćemo hoće li SDP i HDZ biti spremni na promjene kad to sve stavimo na stol. Jasno je da neće biti koalicija, to smo ovjerili i kod javnog bilježnika. Naša riječ vrijedi više od bilo kakvih isprava i dokumenata. Mi se ne možemo identificirati s dosadašnjim političarima, za to ne trebate brinuti.

VIDEO

Prgomet je oko podneva dao izjavu i za Dnevnik HTV-a:

- Teško mi je predvidjeti kakve ćemo odluke donijeti. Činjenica je da ćemo razgovarati i podvući crtu pod ovaj izvrstan rezultat na izborima. Siguran sam da mi od svojih načela nećemo odstupiti ni milimetar - rekao je Mostov kandidat Drago Prgomet za HRT. Napomenuo je kako pregovori s političkim strankama još nisu počeli .

- Tko ne želi razgovarati o promjenama taj neka ne sjeda s nama za stol. Spremni smo preuzeti odgovornost za vođenje države , ali samo s onima koji su spremni prihvatiti promjene - poručio je Prgomet.

I SDP i HDZ u izbornoj noći bezbroj su puta čestitali Mostu na osvojenih 19 mandata. Nije tajna da i jedni i drugi žele pridobiti njihove zastupnike. SDP je javni poziv Mostu uputio već u nedjelju navečer, a na pregovore je spreman i HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 233
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je