Obavijesti

News

Komentari 453

Sanaderu ukinuli pritvor, izaći će na slobodu do ponedjeljka

Sanaderu ukinuli pritvor, izaći će na slobodu do ponedjeljka
10

Bivši premijer Božić će umjesto u zatvoru proslaviti kod kuće. Odluku o puštanju Ive Sanadera iz pritvora potvrdili su i njegovi odvjetnici, Čedo Prodanović i J. Sloković

VIDEO

Bivši premijer Ivo Sanader trebao bi izaći iz remetinečkog pritvora do 12. prosinca u 7 sati. Za Radio 101 to je potvrdio i njegov odvjetnik Čedo Prodanović. 

- Sudac istrage može predložiti blažu mjeru opreza. Mi smo predlagali oduzimanje putovnice ili neku drugu mjeru što nam je dosad bilo odbijeno. Prihvatili su jamčevinu od 12,4 milijuna kuna - rekla nam je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković.

Upitali smo ju bi li podizanje optužnice za Fimi-mediju utjecalo na puštanje Sanadera:

- Ne bi jer je pritvor bio određen zbog opasnosti od bijega - odgovorila je Sloković.

- Odlukom Ustavnog suda ukinuto je rješenje suca istrage i vanraspravnog vijeća Županijskog suda o produljenju pritvora bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Istražni sudac u idućih šest dana ima mogućnost mjeru pritvora zamijeniti blažom - nenapuštanje boravišta, javljanje policiji. No, kako god bilo, Sanader na slobodu izlazi do 12. prosinca - izjavio je ekskluzivno za Radio 101 odvjetnik Čedo Prodanović.

Ustavni sud je Županijskom sudu u Zagrebu dao rok do 12. prosinca da pripremi mjere opreza predviđene 98. člankom Zakona o kaznenom postupku, a koje se nad osumnjičenikom mogu provoditi nakon puštanja iz pritvora.

Sanaderovi su odvjetnici još prije pokušali žalbom ishoditi da ga se pusti iz zatvora, no Ustavni sud je 17. listopada to odbio. Branitelji su nudili jamčevinu od 12,4 milijuna kuna, te su objašnjavali kako su svi Sanaderovi računi blokirani te da bi bijegom doveo u nemoguću situaciju svoju suprugu i prijatelje koji su založili svoju imovinu za jamčevinu.

Sredinom prosinca istječe zadnji zakonski rok za podizanje optužnice u slučaju Fimi-medije. Utrku sa odvjetničkim timom Sanadera vodili su Uskok i DORH koji su pokušali podići optužnicu i okončati čitav proces prije parlamentarnih izbora.  Naime, da je optužnica već podignuta postojali bi novi razlozi za zadržavanje.

Sanader je iz austrijskog ekstradicijskog pritvora u Hrvatsku prebačen 18. srpnja ove godine. 

Jamčevinu nudili prijatelji iz Sabora i supruga Mirjana

U listopadu su za Sanadera jamčili Jerko Rošin, Mario Zubović, Mirjana Sanader i Luka Bebić. Luka Bebić ponudio je kao jamčevinu kuću u Komarni kod Metkovića, a Mario Zubović stan u Zagrebu. Jerko Rošin je nudio stan u Splitu, a Mirjana Sanader trećinu kuće u Zagrebu. Tada je Županijski sud odbio milijunsku jamčevinu.

Večernji piše da će se Uskok vjerojatno žaliti na visinu jamčevine i tražiti da bude veća jer se u međuvremenu povisio iznos štete od korupcije za koju terete Sanadera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 453
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.