Obavijesti

News

Komentari 59

Protokol bez reda: Saucha je šefovao, ali nije sve nadgledao

Protokol bez reda: Saucha je šefovao, ali nije sve nadgledao
7

Većina građana i stručnjaka ipak je zadovoljna s umjetničkim dijelom programa i izvedbama umjetnika i drugih koji su predstavljali Hrvatsku pred cijelom Europom

VIDEO

Improvizacija, tako bi većina stručnjaka opisala središnju priredbu proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Iako se gledateljima i posjetiteljima činilo kao da je sve pod kontrolom, iza pozornice je bio kaos. Iz organizacije tvrde kako se na trenutke nije znalo tko što uopće treba raditi.

- Iskreno, s obzirom na to kakva je situacija bila samo tri dana prije same proslave, možemo biti jako zadovoljni s time kako je sve prošlo na kraju - slaže se nekoliko upućenih koji su radili na samoj organizaciji. Tomislav Saucha, šef Radne skupine za organizaciju proslave, bio je svima šef, ali nijednom nije bio na probi. Jednostavno je prebacio odgovornost za tehničku izvedbu programa Hrvatskoj radioteleviziji, i to, kako neslužbeno doznajemo, da bi se izbjeglo raspisivanje javnog natječaja.

Iskreno, s obzirom na to kakva je situacija bila samo tri dana prije same proslave, možemo biti jako zadovoljni s time kako je sve prošlo na kraju

- Kad bi se pojavio problem, televizija je prebacivala odgovornost na Vladu. A iz Vlade bi je ponovno prebacivali na HTV, itd. Ukratko, ništa se bez Vlade nije moglo. Većina je stvari na kraju bila jednostavno improvizirana - kaže djelatnik organizacijskog tima. Neki su imali i primjedbe na sam sadržaj programa.

- Nije tu bilo ništa posebno. Sve je bilo u redu, lijepo je izgledalo, ali barem deset minuta smo trebali imati nešto što dosad nije bilo viđeno. Nažalost, toga nije bilo - slažu se djelatnici organizacije.

Ipak, većina je građana i stručnjaka zadovoljna s umjetničkim dijelom programa i izvedbama umjetnika i drugih koji su zaslužili i u nedjelju predstavljati Hrvatsku pred cijelom Europom.

Sve je bilo u redu, lijepo je izgledalo, ali barem deset minuta smo trebali imati nešto što dosad nije bilo viđeno. Nažalost, toga nije bilo

Najviše je kritika zapravo upućeno upravo Tomislavu Sauchi, koji je početkom godine postao glavni akter u organizaciji središnje proslave. Tako je njegove organizacijske sposobnosti komentirao i redatelj te umjetnički direktor Dubrovačkih ljetnih igara Krešimir Dolenčić za tportal. Njemu je ponuđen angažman na režiranju priredbe, ali ga je on odbio jer nije htio da proslava bude na središnjem zagrebačkom trgu.

- Nije problem u onome što se dogodilo u nekoliko sati na trgu, nego u onome što se proteklih mjesec i pol dana nije dogodilo. Cjelokupna priča je povjerena čovjeku koji nije dorastao zadatku - rekao je Dolenčić. 

Zaključio je i kako je redateljica Dora Ruždjak - Podolski napravila dobar posao u osmišljavanju i izvedbi umjetničkog programa.

Zbog okupljanja visokih državnika na Gornjem gradu u taj se dio Zagreba u nedjelju nije moglo doći. To je neke građane naljutilo, a strance je začudilo.

- Nije mi jasno zašto je osiguranje tako jako i zašto se ne može do Gornjeg grada. Pogotovo jer nema baš visoko profiliranih državnika, nema ni Merkel, Hollandea... - komentirale su francuske novinarke na Trgu bana Jelačića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa