Obavijesti

News

Komentari 0

Psihijatar: Ivu Sanadera zatvor nije slomio, već ga je ojačao

Psihijatar: Ivu Sanadera zatvor nije slomio, već ga je ojačao
6

U četvrtak ga je ispred kuće dočekao taksi koji ga je odvezao na nepoznatu lokaciju. Uz sebe je imao samo aktovku, u kojoj su najvjerojatnije bili papiri i spisi

VIDEO

Spavao sam nikad bolje , to je sve što je u četvrtak izgovorio Ivo Sanader, bivši hrvatski premijer. Dok je zaključavao ulazna vrata svojeg dvorišta, nasmijao se okupljenima i spontano im namignuo.

Prvu noć na slobodi, nakon četiri godine u pritvoru i istražnom zatvoru, proveo je u svojem domu s obitelji. Ondje ga je u srijedu navečer dopratio njegov odvjetnik Goran Suić. Koliko se ondje zadržao, nije poznato, no taj je potez potvrdio Sanaderovu rečenicu kako će se sad koncentrirati na dokazivanje svoje apsolutne nevinosti.

- Imam sad nekoliko postupaka i na to ću se koncentrirati. Uvjeren sam da ćemo ih na kraju dobiti - rekao je Sanader na izlasku iz Remetinca.

U četvrtak ga je ispred kuće dočekao taksi koji ga je odvezao na nepoznatu lokaciju. Uz sebe je imao samo aktovku, u kojoj su najvjerojatnije bili papiri i spisi koje priprema za buduća suđenja. Unaprijed je najavio kako samostalno izjave neće davati i da će na sve upite o njegovu statusu davati isključivo njegovi odvjetnici.

Pokretanje videa...

24sata Video 00:19

Sanader, inače, u svojem vlasništvu ima oldtimera Renault 8. Dok je bio u istražnom zatvoru, čuvao ga je njegov prijatelj Stjepan Fiolić. Vratio mu ga je prije malo više od dvije godine, no on više nije parkiran u ulici ispred rezidencije Sanaderovih. 
Čvrst i nepokolebljiv stav bivšeg premijera iznenadio je javnost jer se ponašao kao da nikad nije kročio u zatvor.

Psihijatar Vladimir Gruden smatra da ga je to iskustvo ojačalo.

- To u srijedu nije bilo glumljeno. Kad je odlazio, pitali su me isto i rekao sam da će to za njega biti ispit - hoće li ga to slomiti ili ojačati. Kao primjer bih izdvojio i Gotovinu, kojega je to ojačalo, jer se izdigao iznad toga. Rekao je da će se baviti ribama, a ne politikom - rekao je Gruden.

Dodaje kako bi to sve što je proživio slomilo većinu ljudi. Uzdigla ga je činjenica da je pronašao neku svoju unutrašnju vrijednost.

- Na izlasku nije nikoga vrijeđao. Rekao je da su drugi pogriješili, a da je nešto od toga odglumio, ljudi bi to primijetili - kaže Gruden. Zbog njegova odnosa prema realnosti, psihijatar je ustvrdio da hrvatski glasači nisu pogriješili kad su ga izabrali za premijera.

Sanaderovo ponašanje dugo će još intrigirati javnost. Godinama je bio u zatvoru, vodio je teške sudske procese, protiv njega su govorile desetine svjedoka, objavljene su knjige... Pa ipak, on se drži kao kandidat za beatifikaciju. Upitno je jedino - a zašto je onda bježao?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...