Obavijesti

News

Komentari 146

Radimir Čačić i Ivo Josipović potpisuju koalicijski sporazum

Radimir Čačić i Ivo Josipović potpisuju koalicijski sporazum
1

Iako IDS još nije odlučio hoće li na predstojeće izbore s dosadašnjim partnerima ili će se odlučiti za drugi put, Josipović kaže da je otvoren za koaliciju s IDS-om

VIDEO

Ivo Josipović i Radimir Čačić sutra će potpisati sporazum o zajedničkom izlasku na parlamentarne izbore. Potpis na sporazum Reformisti i Naprijed Hrvatska stavit će u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt. 

Iako IDS još nije odlučio hoće li na predstojeće izbore sa dosadašnjim partnerima u sklopu Kukuriku koalicije koji predvodi SDP ili će se odlučiti za drugi put, bivši predsjednik Ivo Josipović ponovno je poručio da je otvoren za koaliciju s tom strankom, no napominje da je odluka o suradnji isključivo te regionalne stranke. Na pitanje je li spreman na suradnju sa SDP-om nakon izbora Josipović je rekao da s tom strankom dijeli svjetonazor, ali da u stranci još nisu odlučili s kime će koalirati nakon izbora.  

- Otvoreni smo za suradnju sa strankama koje nisu vezane uz SDP i HNS te sa uglednim pojedincima - rekao nam je Čačić. 

Stranka bivšeg predsjednika Ive Josipovića pohvalila se prelaskom SDP-ovaca u njihove redove. U Josipovićevoj stranci tvrde da se uz predsjednika Mirka Drvara njegovoj stranci priključio dio rukovodstva zagrebačke mjesne organizacije SDP-a Trnje, uključujući i tri gradska vijećnika te 35 članova. 

- Ono što najviše boli i smeta su podjele u stranci na na razini države i u GO Zagreb. Međusobna podmetanja, tračevi i ratovi na društvenim mrežama i u medijima, opstrukcija unutar stranke i spletkarenja doveli su do nezadovoljstva i osipanja članstva. Nema unutarstranačke demokracije, izgubio se onaj duh zajedništva koji nas je nekada krasio. SDP je politikom vodstva postao stranka neprepoznatljive politike. Plan 21 se ne provodi, izgubila se socijaldemokratska narav stranke. Zato se sve više lijevo orijentiranih ljudi odmiče od SDP-a. Mi svoju politički angažman nastavljamo u stranci Naprijed Hrvatska!-Progresivni savez na čelu s Ivom Josipovićem. Tu stranku vidimo kao lijevu opciju koja nudi Hrvatskoj kvalitetan program - objasnio je Drvar razloge za prelazak u drugi tabor. Kazao je da odluka nije bila laka. 

- Pokušali smo, ali nagomilani problemi u stranci, posebno na državnom i gradskom nivou, ne mogu se riješiti. Vodstvo stranke ne brine o interesima, željama i ambicijama nas članova na terenu. Sjete nas se tek pred izbore, svake četiri godine. Mjesni ogranci i mjesne organizacije se potpuno ignoriraju u vrhu SDP-a i nemamo nikakav utjecaj na donošenje političkih odluka, provođenje aktivnosti, predlaganje najboljih kandidata za razne dužnosti ili kreiranje stranačkih programa. Komunikacija s GO Zagreba je minimalna, a s „Iblerom“ i ne postoji. Unatoč visokim prihodima stranke, ne odobravaju se sredstva za lokalne aktivnosti. Ministri, kojima smo svojim radom i glasovima omogućili da dođu na dužnost, izgubili su s nama gotovo svaki kontakt, dapače, postoje i neka loša iskustva u komunikaciji - objasnio je. 

Iz spomenute zagrebačke organizacije SDP-a priopćeno je kako se iz stranke ispisalo 11, a ne 35 članova kako navode u Naprijed Hrvatska. 

- S obzirom na to da Mjesna organizacija Trnje broji 339 članova, ovdje nema govora o masovnom izlasku nego o redovitim fluktuacijama članstva u stranci. Stranke su živi organizam i u njih se dobrovoljno ulazi i dobrovoljno izlazi. Trenutno su u proceduri upisa u SDP Trnje 17 novih članica i članova koje će primiti sljedeće vodstvo te mjesne organizacije. SDP se zalaže za slobodu mišljenja i djelovanja, pa u tom kontekstu našim bivšim članovima želimo sreću i izražavamo zahvalnost za dosadašnji rad - priopćili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 146
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca