Obavijesti

News

Komentari 79

Linić: Donijeli smo obrise za proračun, ali treba biti ozbiljan

Linić: Donijeli smo obrise za proračun, ali treba biti ozbiljan
20

Ministar financija Slavko Linić rekao je nakon sastanka u Vladi da treba biti ozbiljan i razmotriti brojke te smanjiti potrošnju. Još se ne zna koliko će proračun biti manji

VIDEO

Nakon sastanka u Vladi pred novinare je izašao Slavko Linić, ministar financija. Rekao je kako su raspravljali o propisima u upravi i pripremi proračuna. 

- Donijeli smo obrise proračuna. Treba biti ozbiljan, razmotriti brojke i smanjiti potrošnju. Da li će to biti pet ili devet milijardi još će se vidjeti - rekao je Linić. Što se tiče PDV-a rekao je kako PDV treba biti u funkciji pojedinih gospodarskih grana i treba štititi najugroženije. Na pitanje koji će biti 25 posto, a koji niži, Linić je rekao:

- To će utvrditi Vlada.

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova je rekla kako radi na pripremama za referendum i arbitražu. Dodala je i kako će danas na internetu biti skraćena verzija predpristupnog ugovora. 

Predrag Matić je rekao kako su razgovarali o prvim potezima. Dodao je kako je godinama u Ministarstvu branitelja. Rekao je i kako moraju vidjeti što će prvo napraviti. Naglasio je da će Registar branitelja objaviti.

- Nemojte me pritiskati rokovima. Priprema mora biti temeljita i nakon njegove objave svaki će pravi branitelj biti ponosan - rekao je ministar branitelja. 

Premijer Zoran Milanović u utorak je stigao na svoj novi posao oko 8,30 sati. Sa ministrima je imao radni sastanak. Također pripremaju se i za prvu sjednicu, koja će prema pisanju Jutarnjeg lista, biti zatvorena za javnost. Milanović je rekao kako žele biti 'dobro organizirana Vlada'. Prije Milanovića u Vladu je stigao Neven Mimica koji je rekao da će razgovarati o zamjenicima ministara i pripremati se za prvu sjednicu. Potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić rekao je da će prvi potez Vlade biti proračun, no da još ne mogu utvrditi trenutno stanje. Nije htio govoriti o davanju koncesija na autoceste, no rekao je da je sve mogućnost. Ministar sporta Željko Jovanović rekao je da se neće obračunavati s nikim, već da treba stvoriti preduvjete da sportaši koji su odradili staž preuzmu ključne funkcije u sportu.

Radni Božić: Novi ministri Z. Milanovića radili su od doma

Novi ministri u Vladi Zorana Milanovića radno su proveli blagdane, tražeći pomoćnike ili pripremajući planove za prvu sjednicu u četvrtak. Neki od ministara poput Predraga Matića, Miranda Mrsića ili Gordana Marasa još nemaju ni svoje prostore, a Milanka Opačić je već radila na formiranju radne skupine za izmjenu Zakona o socijalnoj skrbi i udomiteljstvu. Novi ministar turizma Veljko Ostojić pripremao je program rada i novi ustroj svog ministarstva, dok si je kolega Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva, sređivao auto i mobitel te planira dovršiti ustroj ministarstva do četvrtka. kaže da mora smanjiti broj uprava sa 11 na 4 do 5, piše Večernji list. 

Mirando Mrsić ima novo ministarstvo rada i mirovinskog sustava, koje tek mora ustrojiti. Za Dnevnik.hr je rekao da će decentralizirati Zavod za zapošljavanje. 

'Bocnuli' prethodnike na Twitteru

Nova Vlada na Twitteru već ima više od 1450 'pratitelja', a komunikaciju s građanima, kojima odgovaraju na pitanja, nastavili su i tijekom blagdana. U utorak ujutro postavili su post Jutro! Vjerujemo da su ostavili bar nešto (kave) u Banskim dvorima... :) RT @trsurf: Dobro jutro #prvasmjena, ima'l kave?

Koji sat kasnije uslijedio je još jedan komentar na temu kave u Banskim dvorima S kavom ili bez, jedno je jasno:cilj je učiniti 2012-tu boljom za sve.Takva šansa se ne propušta! Kada uspijemo onda tek svi 'možemo na kavu'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...