Obavijesti

News

Komentari 18

Radnici: ''Još nas muči kada će nam i kako isplatiti plaće!''

Radnici: ''Još nas muči kada će nam i kako isplatiti plaće!''
1

Radnici Imunološkog cijelo vrijeme rade, nemaju ni za tramvajsku kartu, a na poslu odvajaju pljesnivi od zdravog dijela kruha. Računi za režije i kredite su im neplaćeni

VIDEO

Vladi su trebale dvije godine da nakon propalih pokušaja privatizacije i agonije radnika zbog neisplate plaća nađu rješenje za Imunološki zavod. Od četvrtka je službeno - zavod iz trgovačkog društva postaje zdravstvena ustanova.

- Ljudski je griješiti, a božanski praštati, pa Vladi opraštam što im je toliko trebalo da se odluče na ovaj korak. Djelomično sam zadovoljna odlukom. Ono zbog čega sam nezadovoljna jest da nismo vidjeli četiri plaće i da se još ne zna kad ćemo i koliko vidjeti. Zadnje prekršeno obećanje je bilo u ponedjeljak kad su tvrdili da će nam na račun leći dvije zaostale isplate. Nisu - kaže Lidija Jagarinec, sindikalna povjerenica u Imunološkom zavodu.

Radnici Imunološkog cijelo vrijeme rade, nemaju ni za tramvajsku kartu, a na poslu odvajaju pljesnivi od zdravog dijela kruha. Računi za režije i kredite su im neplaćeni.

- Ne znam kako uopće preživljavamo. Još kad pomislimo da ako nam, recimo, uplate sve plaće odjednom da će nam se oduzeti veliki dio zbog poreza, ne znam što reći - kaže Jagarinec.

Ministar Varga na pitanje kad će im isplatiti plaće kaže: “Želimo sačuvati sve radnike i nastaviti proizvodnju derivata krvne plazme, kao i bakterijskih te virusnih cjepiva. Financijski dio priče rješavat ćemo u suradnji s Ministarstvom financija. Nadam da će ukupna ulaganja u nove tehnologije i proizvodne pogone na kraju biti nešto manja od 100 milijuna kuna”.

No iako se taj “financijski dio priče” odnosi i na plaće, u Ministarstvu financija odgovaraju da je isplata plaća na Varginu ministarstvu. Već se naslućuje nastavak agonije, a radnici još ni za 2014. nisu dobili povrat poreza.

''Ubrzat ćemo isplatu povrata poreza...''

U Ministarstvu financija kažu kako rade na dogvorou s Poreznom upravom da se radnicima Imunološkog olakša barem toliko da im se što prije isplate povrati poreza. Ostalo je, dodaju, na Ministarstvu zdravlja. 

''Vratit ćemo ljudima svih osam milijuna kuna''

Đuro Lubura iz Visia Croatice jako je zadovoljan odlukom Vlade. Dodaje da su nekoliko tisuća od oko 8 milijuna kuna prikupljenih za spas Zavoda vratili građanima. Ostalih 50.000 ljudi novac će dobiti kad odrade tehničke pripreme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21