Obavijesti

News

Komentari 182

Raspjevani političari: Ne bježe od mikrofona ni lijevi ni desni

Raspjevani političari: Ne bježe od mikrofona ni lijevi ni desni
10

Za Dan državnosti na Bundeku su, uz bok najvećim imenima naše estrade, u zboru zapjevali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić

VIDEO

Pjevaju kad su na vlasti, kad slave uspjehe naših sportaša, kad ih opije entuzijazam na stranačkom skupu ili kad se napiju s ekipom.

Od mikrofona ne bježe ni lijevi ni desni, a najizvođeniji hit je “Moja domovina”. Za Dan državnosti na zagrebačkom Bundeku su, uz bok najvećim imenima naše estrade, u zboru zapjevali predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i gradonačelnik Milan Bandić.

POGLEDAJTE VIDEO: Predsjednica Grabar-Kitarović zapjevala u čast državi

VIDEO

Iako su oboje bili na glavnim pjevačkim pozicijama, Bandić se brzo odšuljao u zadnje redove, a Kolinda je zablistala. Kako kažu naši najveći glazbeni stručnjaci - veselje je uvijek dobro došlo, ali sreća da naši političari kruh ne zarađuju od pjesme. Hrvatska možda jest garsonijera, kako je pisao Igor Mandić, ali nije kupaonica. Za neke od naših političara bilo bi bolje da se drže tuša.

POGLEDAJTE VIDEO: Milan Bandić voli pjevati u svim prilikama, dok je bivša premijerka malo suzdržanija

Pokretanje videa...

24SATA 01:02

Možda najbriljantnija izvedba je ona potpredsjednice Vlade Vesne Pusić u vremenima kad su se ona i Radimir Čačić još podnosili. Osupnuti euforijom, stisnuti u zagrljaju, mašući HNS-ovim zastavicama - 2007. godine dijelili su jedan mikrofon. Ipak, Vesna je nadjačala Radimira pjevajući “Moja domovina, moja domovina”...

POGLEDAJTE VIDEO: Vesna Pusić prepustila se pjesmi

Pokretanje videa...

24SATA 00:42

Pokazala je kako tekst savršeno zna, a obožavatelji i danas pregledavaju snimku na YouTubeu. Jedna varijanta pregledana je više od 80.000 puta. Bivši premijer Ivo Sanader i njegova tadašnja zamjenica Jadranka Kosor bokove su ljuljali uz “Morsku vilu” kad su dočekali rukometaše. Bilo je to iznenađenje koje su im pripremili znajući da ih naši srebrni obožavaju. Iako se svakom pjevaču dogodi da zaboravi dio teksta, oni su hrabro hvatali zadnje slogove i mumljali.

Srećom, mikrofona tad nije bilo. No kad tekst znaju, spremni su dignuti cijelu dvoranu na noge. Kosor na “Moju domovinu” a Sanader na “Croatio, iz duše te ljubim”. Tomislav Bralić iz klape Intrade nazvao ga je slavujem i dozvao na pozornicu, a premijer je izašao pred tisuće članova na saboru stranke. Ukočen i ozbiljan, oprezno se približavao mikrofonu, a činilo se kao da jedva čeka kraj nastupa.

Nekadašnji ministar zdravstva Darko Milinović puno je opušteniji. S klapom, na skupu, s prijateljima uklopio bi se posvuda. Ni Peđa Grbin nema problema s tremom pred publikom. Bar ne u noćnim klubovima.

Možda je jedan od naših najpoznatijih pjevača političara, a jedini koji pjeva u inozemstvu uz šank. Thompsonova “Bojna Čavoglave” razgalila mu je srce pa je iz svega glasa s prijateljima zapjevao.

“U Zagori na izvoru rijeke Čikole”, grmio je lani u pulskom klubu. Zavodničkim plesnim pokretima, koji su na dobrom putu prema profesionalnom tverkanju, Željko Kerum definitivno je kandidat za “politički X Factor”.

POGLEDAJTE VIDEO: Josipović više voli zasvirati, nego pjevati, a Kerum zna i plesne pokrete

Pokretanje videa...

24SATA 00:36

Ipak, mentori bi trebali mnogo raditi s njim. Glas je tu manje važan. Ovakve pokrete treba svaki dobar boy bend.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 182
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović