Obavijesti

News

Komentari 86

Ribić: Sindikati su popustili jer su vidjeli da im propada štrajk

Ribić: Sindikati su popustili jer su vidjeli da im propada štrajk
1

Vilim Ribić se na konferenciji za novinare obrušio i na ministra Mrsića za kojeg kaže da je lagao javnosti rekavši da sindikati traže prava vrijedna 1,7 mlrd. kuna

VIDEO

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić, na konferenciji za novinare u srijedu priznao je kako su sindikati državnih i javnih službi parafirali sporazum s Vladom iz straha da štrajk, koji je trebao početi danas, ne doživi fijasko.

Ribić je rekao kako su sindikalni čelnici parafirali nepovoljan sporazum, kojim se sindikati praktički u idućih pet godina odriču prava na štrajk zbog plaća, jer su tražili način da štrajk ne doživi fijasko, budući da su s terena dobili signale da štrajk neće uspjeti. Istaknuo je kako je to je poraz sindikata, čiji članovi nisu izdržali snažne Vladine pritiske. Smatra da su se članovi prosvjetnih sindikata prilično uplašili štrajka u vrijeme državne mature, popustili su pritisku roditelja, djece i medija iako su se ranije na referendumu izjasnili za štrajk. 

- David je ovog puta izgubio od Golijata - zaključio je Ribić i najavio nastavak borbe jer su ''sindikati neuništivi poput Feniksa''. 

''Takav sporazum nitko neće potpisati''

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uvjeren je kako niti jedan sindikat neće potpisati sporazum kojim se Vlada obvezala da ove godine neće smanjivati plaće i dodatke za staž te da će pregovarati o povećanju koeficijenata nakon što Hrvatska u tri uzastopna kvartala ostvari rast BDP-a, a deficit državnog proračuna bude manji od 3 posto. 

Ribić je rekao kako je, osim sindikata, poražena i Vlada jer se služila pritiscima, lažima i manipulacijama. Posebno se obrušio na ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića jer je, tvrdi, lagao javnosti rekavši da sindikati traže isplatu prava u ukupnom iznosu od 1,7 milijardi kuna. Istaknuo je kako su sindikati tražili vraćanje prava, a ne novca te dodao kako Mrsić ima ''komesarski um'' i ''gen za sljedbeništvo''.

Na kraju je zaključio da su sindikati popustili Vladi jer "pametniji popušta", a eventualnu krivnju sindikalnih čelnika analizirat će tijela sindikata. Poručio je da je njegova ostavka uvijek na raspolaganju. 


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Božinović: 'Mi smo napravili sjajan rezultat...'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina