Obavijesti

News

Komentari 261

Riječki SDP-ovci poručili vrhu: "Ne damo Slavka, on je naš"

Riječki SDP-ovci poručili vrhu: "Ne damo Slavka, on je naš"
5

Riječki SDP-ovci podržali su Vojka Obersnela i stali uz smijenjenog Slavka Linića. Obersnel je rekao da u stranci 'kuha', ali da vjeruje da će sve ostati na ovom slučaju

VIDEO

Pročitajte više o temi na stranici Linićeva smjena.

Predsjednik riječkog SDP-a Vojko Obersnel sazvao je u utorak poslijepodne ad hoc sjednicu Gradskog odbora na kojoj je dobio nepodijeljenu podršku stranačke baze za svoj stav prema smjeni Slavka Linića.

Podsjetimo, jutros je premijer Zoran Milanović smijenio ministra financija Slavka Linića.

Obersnel je na sjednici naglasio da je riječ o neformalnoj sjednici Gradskog odbora, a nakon što je pročitao tekst svoga priopćenja, u kojemu je smjenu nazvao "neljudskom i nekolegijalnom" , dobio je pljesak svih prisutnih, javlja Novi list. Govori riječkih SDP-ovaca mogli bi se sažeti kao "ne damo Slavka, Slavko je naš".

- Imali smo potrebu danas se naći, mislim da svi razumiju da pogotovo za nas u Rijeci ovo što se desilo nije lako. Naravno da s jedne strane uvažavamo predsjednika stranke, ali isto tako uvažavamo našeg dugogodišnjeg člana Slavka Linića . Nije upitno pravo predsjednika stranke i premijera da to učini, ali upitan je način. Mi kao legalisti odluke poštujemo, pa čak i onda kad se s njima u potpunosti ne slažemo – rekao je Obersnel.

Članovi Foruma mladih SDP-a, koji su uvijek podržavali Zorana Milanovića, sada su predložili sazivanje izvanredne izborne konvencije SDP-a na nacionalnoj razini. Obersnel pak smatra da će u stranci, iako kuha, sve stati na ovome i da nikakve daljnje akcije nisu planirane. Istaknuo je da je samo želio obavijestiti članstvo o zbivanjima.

- Budite bez brige, mi nećemo osnivati novu stranku niti izlaziti iz stranke, ali imamo pravo na svoj stav. SDP Rijeke je uvijek imao svoj stav i u povijesti novije hrvatske politike nikada nismo pogriješili – zaključio je Obersnel.

"Vjerujem da će to stranka nadvladati, ali će ostati tragovi"

Vojko Obersnel je u utorak navečer u Dnevniku 3 HRT-a rekao kako je premijer imao pravo na potez smjene Linića, ali je naglasio kako se ne slaže s načinom na koji je to provedeno.

- To je rezultat medijske hajke. Linić to nije zaslužio, to nije fer - rekao je Obersnel. Vjeruje kako će stranka nadvladati cijelu situaciju, ali naglašava da će ostati tragovi.

- Teško da će biti jedinstva kao prije - rekao je Obersnel. Dodao je kako je činjenica da svaka takva vijest ima utjecaja na rejting SDP-a tako da očekuje da će rejting ostati poljuljan. 

Na pitanje je li Milanović izgubio povjerenje riječke baze, Obersnel je rekao kako će se to vidjeti već prilikom njegovog sljedećeg posjeta Rijeci.

>>> U petak 9. svibnja u novom Expressu ekskluzivno pročitajte Linićev plan osvete i kako su se vrijeđali Slavko i Zoki...


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 261
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava