Obavijesti

News

Komentari 49

'Sindikati ne žele da na dan Oluje dožive oluju svih oluja'

'Sindikati ne žele da na dan Oluje dožive oluju svih oluja'
9

Na dnevnom redu je i interpelacija o ulozi Vlade u postupku pregovora EU i SAD-a o sklapanju partnerstva za trgovinu. Raspravljat će se i o ugljikovodicima

VIDEO

Nakon stanke Reformist je u Saboru pred premijerom pročitao pismo Nezavisnog sindikata pomoraca koje je resornom ministru Siniši Hajdašu Dončiću poslano kao upozorenje od mogućeg štrajka djelatnika Jadrolinije u špici turističke sezone. 

- Sindikati su cijelo vrijeme ukazivali na probleme u društvu Jadrolinija kao i na mogućnost eskalacije problema i nezadovoljstvo radnika Jadrolinije zbog ignoriranja i nerješavanja istih. Upozoravali smo Upravu društva, predsjednika Nadzornog odbora, Skupštinu društva Jadrolinija, vas (ministra) kao predsjednika Skupštine Jadrolinije, predsjednika Sabora RH, predsjednika Vlade RH, predsjednicu RH, no bez vidljivog učinka. Dobivena su samo pusta obećanja, ali od realizacije obećanog ništa - pročitao je Baranović. 

Sindikat se u pismu pita ima li Vlada uopće znanja upravljati sustavom poput Jadrolinije.

- Osim novog kadroviranja, odnosno zapošljavanja popriličnog broja novih djelatnika u upravi koji su uglavnom dovedeni i zaposleni voljom predsjednika uprave, osim mnogo nelogičnosti koje se događaju u kadrovskoj kombinatorici društva Jadrolinija, nismo vidjeli niti jedan hvalevrijedan poslovni potez koji daje nadu u bolju budućnost Jadrolinije za razliku od poteza s kojima se Jadrolinija urušava - navode u pismu iz sindikata. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naveli su i da im je resorni ministar nakon mirnog prosvjeda prije gotovo mjesec dana rekao da bi im u slučaju štrajka mogla biti uvedena radna obveza. 

- Uozbiljite se gospodine ministre, prihvatite odgovornost koju građani RH očekuju od vas i onih koji su postavljeni da vode Jadroliniju. Godina 2017. je blizu, sindikati ne žele da dožive oluju svih oluja na dan oluje, a vi? Sindikati također postavljaju pitanje na kojoj je sad visini ljestvica postavljena od predsjednika Vlade Zorana Milanovića, da li se ona diže, odnosno spušta prema potrebi odnosno mogućnostima skakača i potrebi trenutka? Zdravi i veseli bili ministre, pozdrav zasada s mirnog Jadrana - zaključuje se u pismu. 

Naime, radnici Jadrolinije posljednji put prosvjedovali su kako bi upozorili na male plaće, odgađanje kolektivnih pregovora i neodgovarajuće uvjete rada na brodovima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.