Obavijesti

News

Komentari 167

Sankcije EK zbog švicaraca; Lalovac: Za sada ih neće biti

Sankcije EK zbog švicaraca; Lalovac: Za sada ih neće biti
2

Bankarima smo dali dvije godine da izrade socijalne kriterije na koje se pozivaju, ali oni ih nisu definirali. To jasno govori da Vlada ima puno jače argumente, kaže

VIDEO

Neće biti za sada nikakvih sankcija niti pokretanja ikakvog dodatnog postupka od strane Europske komisije kada je riječ o zakonskom rješenju za probleme dužnika u švicarskim francima, rekao je ministar financija Boris Lalovac nakon sjednice Vlade.

Ponovio je da je u utorak na raspravi na ekonomskom vijeću ministara vrlo jasno i argumentirano iznio stavove hrvatske Vlade da švicarca u Hrvatskoj nije bilo te da nisu prekršili EU direktive. Kazao je kako je kolegama rekao da se Hrvatskoj ne bi mogao dogoditi slučaj "švicarac" da je bila prije deset godina u EU jer bi to onemogućile direktive o zaštiti potrošača.

Ministar je rekao i da nikakav protuargument na svoje stavove nije čuo ni od EK ni od austrijskog ministra financija.

- Bankarima smo dali dvije godine da izrade socijalne kriterije na koje se pozivaju, ali oni ih nisu definirali. To jasno govori da Vlada ima puno jače argumente i s argumentima ćemo isključivo razgovarati. Kad dobijemo odgovor na naše argumente, imat ćete jasnu sliku što EK misli o tom pitanju - rekao je.

POGLEDAJTE VIDEO: Ministar Lalovac o švicarcu uoči odlaska u Bruxelles

Pokretanje videa...

24sata Video 01:00

Lalovac je napomenuo da je će EK napraviti samo dodatnu analizu, a ne zna kada bi Hrvatska mogla dobiti mišljenje EK o tom pitanju.  Očekuje da se ovo pitanje više neće vratiti na vijeće ministara.

- Oni su vrlo brzo zatvorili tu priču. Rekli su da postoje dvije suprostavljene strane. Smatram da smo na dobrom putu da dokažemo da su naši argumenti dosta jači - rekao je ministar.

Na pitanje što ako Ustavni sud sruši zakonsko rješenje, rekao je da to treba pitati sud . Ponovio je da je Vlada donijela Zakon, a nada se da su banke već pripremile konverzije, što je najvažnije za građane. Ukoliko banke neće poštivati zakonsko rješenje, zakonom propisane kazne su milijunske, objasnio je Lalovac.

- Uzme li se u obzir da se radi o 53 - 55.000 klijenata milijunski iznosi se penju na milijarde. Oni vrlo dobro znaju računati - rekao je.

Upitan razmišlja li Hrvatska o povlačenju nekih banaka s hrvatskog tržišta, Lalovac je rekao:

- Ma ne, sve će biti ok, oni će poštivati Zakon i sve će biti u redu - zaključio je Lalovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk