Obavijesti

News

Komentari 393

Došao i Ljubo Ćesić Rojs: Uz svoje suborce ostajem do kraja

Došao i Ljubo Ćesić Rojs: Uz svoje suborce ostajem do kraja
30

Na komemoraciju za braniteljicu Nevenku Topalušić pred Ministarstvo su došli HDZ-ov predsjednik Tomislav Karamarko, Ljubo Ćesić Rojs i Mladen Markač

VIDEO

Za medicinsku sestru koja je preminula u utorak navečer pred Ministarstvom, gdje je bila na prosvjedu, kolege su u 13 sati održale komemoracijuNevenka Topalušić  je od početka bila u ratu te je nakon ranjavanja završila u kolicima kao stopostotni invalid prve skupine. Preminula je od plućne embolije. Na komemoraciju je stigla njena obitelj te Mladen Markač, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, kandidat za predsjednika RH Milan Kujundžić te Ljubo Ćesić Rojs.

- Ostajem uz svoje prijatelje i suborce do kraja, kazao je Rojs.

Od utorka duž Savske za Nevenku gore svijeće. Sahranit će ju u Vrbovcu sutra u 14 sati.

- Dostojanstveno, u miru i tišini provodimo noć. Sve je veća potpora građana koji neprestano dolaze paliti svijeće i molitvom odaju počast Nevenki i suborcima - kazao nam je noćas Dražimir Jukić, hrvatski branitelj i prosvjednik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog komemoracije je ZET preusmjerio tramvaje koji inače voze Savskom.

Odbili su dogovor s Ministarstvom?

Portal Braniteljski.hr objavio je kako je Vesna Nađ nazvala organizatora prosvjeda Đuru Glogoškog kako bi s njim probala dogovoriti nekakvo rješenje za ratne invalide Domovinskog rata. Glogoški je  rekao da je ponudu odbio jer se ovaj prosvjed više ne događa samo zbog invalida iz Domovinskog rata, nego svih branitelja, njihovih obitelji i Domovinskog rata.

Glogoški je za Dnevnik HRT-a kazao da ga ne čudi što je premijer podržao ministra.

- Očekivali smo tako nešto s obzirom da su bile najave da Matić podržava Glavaševića pa Milanović podržava Matića. Operativni tim je donio odluku da će u utorak organizirati okrugli stol vani na koji će biti pozvani predsjednik države, Vlade i Sabora, rekao je Glogoški i dodao 'ako je hladno nama, može biti i predsjedniku Vlade i Sabora'. 

Jutros su iz Splita krenuli i tamošnji branitelji, njih 50-ak, kako bi podržali prosvjed.

Savez udruga branitelja: Nema odustajanja, uz suborce smo

Stopostotni invalidi rata i dalje prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj ulici u Zagrebu. Okupilo ih se više od 1000, a podrška im je stigla iz svih krajeva Hrvatske. U četvrtak je i Savez udruga branitelja priopćio da se priključuju prosvjedu i da u potpunosti podržavaju zahtjeve za zaštitom digniteta i ponosa te zahtjevima za ostavkom ministra branitelja i njegovih pomoćnika.

- Savez udruga branitelja dopunjava zahtjev i za ostavkom ministra Siniše Hajdaš Dončića te predsjednika Uprave HŽ- Carga Danijela Krakića i Hrvoja Livaje predsjednika Nadzornog odbora, koji su 56 hrvatskih branitelja, radnika HŽ-a, s obitelji doslovno bacili na cestu i rub egzistencije - napisali su u priopćenju i dodali da su njihove smjene već tražili, ali nikada nisu dobili odgovor. Žele i da Vlada hitno osnuje tim koji će izraditi poštenije i kvalitetnije zakonske propise u suradnji s braniteljima.

- Stoga branitelji radnici stupaju u prosvjed i pozivaju sve svoje članove diljem Hrvatske da se pridruže. Ovaj put nema odstupanja - kazali su.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 393
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a