Obavijesti

News

Komentari 148

Savjeti bivših: Sedam žena je već bilo u utrci za Pantovčak

Savjeti bivših: Sedam žena je već bilo u utrci za Pantovčak
4

I one su to htjele: Nekadašnje predsjedničke kandidatkinje poručuju Kolindi Grabar Kitarović da bude jasna i vjerodostojna. Kažu da kampanju treba odraditi pošteno

VIDEO

Kolinda Grabar Kitarović sedma je žena koja se odvažila ući u utrku za Pantovčak. Prva je bila Savka Dabčević Kučar na izborima 1992. godine.

U bitku za šeficu države upustile su se Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Đurđa Adlešič, Vesna Škare Ožbolt i Doris Košta. Najdalje je dogurala Kosor, koja je na izborima 2005. izborila drugi krug. Osvojila je potporu 751.692 ljudi, ali to nije bilo dovoljno da postane predsjednica Hrvatske.

Kampanja je ostala upamćena po izjavi njezina protukandidata Stjepana Mesića kako Jadranka Kosor iskače iz svake paštete i nadimka Suzana zbog navodne preosjetljivosti.

- Puno štete nanijele su mi one Suzane i paštete - prisjetila se Kosor izbora na kojima je bila kandidatkinja HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Savjet za Grabar Kitarović nema: "Bilo bi tragikomično i neprilično da joj nešto savjetujem jer su je kandidirali ljudi koji su mene izbacili iz stranke. Sigurna sam da ima puno savjetnika". Da može, Kosor bi izbrisala te izbore iz karijere, ali ne žali zbog njih jer je puno toga naučila.

- Mislim da sam u toj utakmici očeličila. Postalo mi je brzo jasno da sam kandidatkinja na papiru i to sam odradila najbolje što sam znala. Da sam tada znala što danas znam, tu kandidaturu sigurno ne bih prihvatila jer stranka nije bila uz mene. U međuvremenu sam puno toga naučila, ali nije mi žao - rekla je bivša premijerka Kosor.

U predsjedničkoj utrci bila je i Đurđa Adlešič. Smatra da kandidati kampanju trebaju odraditi korektno.

- Vjerodostojnost i korektnost u politici se uvijek isplate. Kod žena sve su pogreške pod povećalom, ali žene to mogu - poruka je Adlešič predsjedničkoj kandidatkinji. 

Savjetovala joj je da kampanju vodi u skladu sa svojim svjetonazorom i načinom života, jer se "falš" brzo otkrije. 

Doris Košta kandidatkinji za šeficu države savjetuje da se u kampanji suzdrži od odgovaranja na neutemeljene napade i da pokaže jasan program. 

Vesna Pusić i njezina imenjakinja Škare Ožbolt bile su jedine žene kandidatkinje na izborima 2009. Za razliku od Ožbolt, HNS-ovka je osvojila 143.190 glasova ili 7,25 posto. Kolindi ništa nisu savjetovale.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1