Obavijesti

News

Komentari 11

SDP je stao uz Korušeca, a on Posavec izabrao na čelo Vijeća

SDP je stao uz Korušeca, a on Posavec izabrao na čelo Vijeća
1

Bjelovar: Jedna od većih kritičarki i protukandidatkinja Antonu Korušecu, Vanja Posavec, saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a podržala Korušecovu listu

VIDEO

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Bjelovara održana u četvrtak prošla je kako su u dobro obaviještenim krugovima i najavljivali. Prije svega jer je do jučer jedna od većih kritičarki i protukandidatkinja Antonu Korušecu, Vanja Posavec, saborska zastupnica i predsjednica GO SDP-a zajedno sa svoja četiri člana podržala Korušecovu listu. Zauzvrat je izabrana za predsjednicu Gradskog vijeća. 

Od 26 vijećnika potporu je dalo 15, dok je svih devet HDZ-ovaca bilo protiv, a dvoje HSLS-ovaca koji su u koaliciji s SDP-om bili su suzdržani. 

Hrebak: HSLS nije želio prevariti birače

Koalicijski partner Vanje Posavec, Dario Hrebak, prvi čovjek gradskog HSLS-a je bio jasan.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Osnova našeg sporazuma bila je smjena po našem mišljenju loše gradske vlasti na čelu s gospodinom Korušecom. Ukazujući kroz kampanju na neke greške građani su nam iz tih razloga dali potporu i to bi bila prevara birača da smo s Korušecom otišli u postizbornu koaliciju i zato ostajemo konstruktivna oporba – kazao je Dario Hrebak, čestitajući Korušecu na izboru za gradonačelnika i Vanji Posavec, na izboru za predsjednicu Gradskog vijeća.  

Vanja Posavec: Nisam izgubila na vjerodostojnosti 

Odgovarajući na novinarski upit kako je odjednom došlo do obrata, Posavec je kazala da je GO SDP-a odlučio da preuzme dio odgovornosti u upravljanju Gradom.  

- Na ovaj ćemo način najbolje utjecati na sve obveze i odgovornosti koje nosi učešće u vlasti, i stoga nismo prevarili birače, jer smo kazali da prvenstveno želimo osvojiti vlast u Gradu – kazala je Posavec.  Dodala je da nije izgubila na vjerodostojnosti. 

Filipan istupio iz SDP-a: Smiju se izgubiti izbori, ali ne i obraz

S druge pak strane, izlazak nekoliko istaknutih ljudi iz stranke je po njezinim riječima stvar pojedinaca. No, neki od onih koji su otišli poput Marka Filipana (28), člana Glavnog odbora stranke te istodobno i člana županijskog i gradskog odbora, ne slažu se s njezinim obrazloženjem. 

- Pokojni Račan je govorio da stranka može izgubiti izbore ali ne smije izgubiti obraz. Bjelovarski SDP je izgubio izbore, a sada podržavajući Korušeca gubi i obraz. Prethodne četiri godine smo kritizirali tu vlast, a sada smo se njoj priklonili. To je za mene neprihvatljivo i zato sam odlučio vratiti stranačku iskaznicu – razočarano je Filipan rezimirao stanje u SDP-u.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina